Hlavní obsah

Asteras porazil v řecké lize Panionios, Groningen porazil v poháru Twente

Tripolis
Aktualizováno

Soupeř pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy Asteras Tripolis zvítězil ve čtvrtém kole řecké ligy nad fotbalisty Panioniosu 2:1 a posunul se na šesté místo tabulky. Soupeř Slovanu Liberec v základní skupině Evropské ligy Groningen zvítězil ve druhém kole Nizozemského poháru nad Twente Enschede 2:1. Obhájce trofeje otočil zápas v druhém poločase.

Foto: Vassilis Konstantopoulos, ČTK/AP

Radost fotbalistů Asterasu po vedoucím gólu v utkání EL s pražskou Spartou.

Článek

Asteras, jenž ve čtvrtek remizoval v prvním duelu skupiny K Evropské ligy se Spartou 1:1, si proti Panioniosu rychle vytvořil dvougólový náskok. V desáté minutě si třetí zásah v sezóně připsal útočník Jannu, o tři minuty později se prosadil i Dimutsos. U obou branek asistoval Shkurtaj.

Tlak domácích zmírnil Goianův vlastní gól z 27. minuty, druhý gól už ale slovenský brankář Tripolisu Košický nepustil a jeho tým tak podruhé v sezóně získal tři body.

Asteras nastoupil v sestavě Košický - Lluy, Goian, Sankaré, Jannulis - Hamdani, Dimutsos (90.+1 Zisopulos) - Mazza (77. Tsokanis), Shkurtaj (60. Kurbelis), Iglesias - Jannu.

Groningen zdolal Twente Enschede

Právě díky vítězství v poháru v minulé sezóně se Groningen dostal do evropské soutěže a první krok zvládl i v tomto ročníku. S Twente sice od 22. minuty prohrával po gólu Ter Avesta, šestnáctý celek nizozemské ligy ale vedení neudržel.

V 53. minutě vyrovnal Linssen, který po přestávce na hřišti nahradil útočníka Hoesena, o osm minut později dokonal obrat záložník Maduro.

Trenér Groningenu Erwin van de Looi poslal na hřiště sestavu Padt - Hateboer, Kappelhof, Reijnen, Tamata - Hiariej (46. Tibbling), De Leeuw, Maduro - Antonia, Hoesen (46. Linssen), Rusnák (83. Mahi).

Rapid Vídeň postoupil v poháru až na penalty

Soupeř fotbalistů Viktorie Plzeň v základní skupině Evropské ligy Rapid Vídeň postoupil do třetího kola Rakouského poháru přes třetiligový Amstetten až na penalty. Po 120 minutách zápas skončil 1:1, v rozstřelu uspěli hosté poměrem 4:3.

Favorizovaný celek z Vídně si vůbec nevedl tak lehce, jak se očekávalo. V sedmé minutě ho sice poslal do vedení Kainz, zanedlouho ale obdržel červenou kartu obránce vedoucího týmu rakouské ligy Sonnleitner. Domácí navíc zahrávali penaltu, kterou proměnil Vukovič.

Ještě v prvním poločase sice dostal míč do branky Schaub, rozhodčí však gól neuznal kvůli ofsajdu. Ani domácí outsideři ale nepůsobili zakřiknutě a vytvořili si několik šancí.

Rozhodnout o vítězi musely penalty. V nich za stavu 2:2 zaváhal záložník Rapidu Kainz, neprosadil se ale ani na druhé straně Holzer. V poslední sérii poslal hosty do vedení 4:3 Dibon, tíhu okamžiku pak neunesl Lachmayr, domácí tak na senzační vítězství nedosáhli.

Rapid nastoupil v sestavě Strebinger - Schimpelsberger, M. Hofmann, Sonnleitner, Auer - Grahovac, Nutz (75. Dibon) - Huspek (62. Schwab), Schaub (82. Alar), Kainz - Jelič.

Reklama

Související témata: