Hlavní obsah

Čížek se už těší do Moskvy

PRAHA

Fotbalový záložník Tomáš Čížek mění působiště v rámci ruské ligy. Po třech letech v Rubinu Kazaň přestupuje do FK Moskva. "Věřím, že to bude změna k lepšímu. V Kazani se mi líbilo, ale těším se i do Moskvy. Sportovci tam jsou více na očích, nehledě na vysoký životní standard. Podepsal jsem tříletou smlouvu," řekl Právu někdejší hráč Jablonce a pražské Sparty, který v těchto dnech tráví dovolenou v Česku.

Foto: ARCHIV

Tomáš Čížek

Článek

S Kazaní se loučil čtvrtým místem tabulky. "Začínali jsme tam s Jirkou Novotným, ve druhé sezóně nás doplnili Adam Petrouš s Ríšou Dostálkem. Nakonec jsem zůstal sám. Bylo tedy na čase taky odejít," přemítal Čížek, který má o novém klubu jen pozitivní reference.

"FK Moskva je bývalé Torpedo ZIL Metallurg a sídlí v centrální části města. V právě skončeném ligovém ročníku obsadil páté místo a možná se dostane do Intertoto cupu. V týmu nebyl dosud žádný český hráč, ale díky znalosti ruské ligy vím, do čeho jdu. Navíc se v Moskvě určitě potkám s dalšími kluky z Česka, kteří jsou tady už déle. Díky přestupu mi odpadnou případné problémy s dopravou rodiny apod. Spojení mezi Prahou a Moskvou je mnohem lepší než s Kazaní. Jsem rád, že jsem v Rusku vydržel, a už by mě nemělo nic překvapit," usmál se záložník.

Dění v českém fotbale sleduje během sezóny jen zprostředkovaně. "Jsem v kontaktu s některými bývalými spoluhráči z Jablonce. Teď jsem jim fandil při minulých dvou zápasech s Mostem a Teplicemi. Ke Spartě, za kterou jsem si zahrál i v Lize mistrů, se nemíním vyjadřovat, protože nemám dostatek informací. Při dovolené si chci hlavně odpočinout, pobýt s přáteli, a když to půjde, tak se možná objevím na některém halovém turnaji. Doufám, že mě pozvou na vánoční setkání fotbalistů z rodného Děčína. Do Ruska se vracím 3. ledna," dodal Čížek.

Reklama

Související témata: