Hlavní obsah

Trenér Kroměříže Pivarník míří do Rapidu Vídeň

Dosavadní trenér druholigové Kroměříže Roman Pivarník bude od nového roku působit v Rapidu Vídeň. Osmatřicetiletý kouč by se měl od 3. ledna stát asistentem nového hlavního trenéra, jímž by měl být Georg Zellhofer. Pivarník podepíše s úřadujícím rakouským mistrem v sobotu ve Vídni smlouvu.

Článek

"Nabídka mě překvapila a rád jsem ji přijal. Domluvil jsem se s vedením klubu, že se v sobotu přijedu podívat na utkání rakouské ligy mezi Rapidem a Paschingem a potom podepíšeme smlouvu," řekl Pivarník, který v Rapidu působil jako hráč v letech 1994 až 1997.

Po odchodu z Rakouska ještě působil v izraelském Tel Avivu a aktivní kariéru zakončil v Německu. V českých klubech působil odchovanec slovenského fotbalu v Dukle Praha a v Sigmě Olomouc. Po rozdělení federace se rozhodl pro české občanství.

"O nabídce asi také rozhodlo, že už v době působení v Rapidu jsem měl trenérskou jedničku a vystudovanou fakultu tělesné výchovy a sportu. Rapidu jsem dopomohl nejen vyhrát rakouskou ligu a pohár, ale byli jsme i ve finále Poháru vítězů a hráli dobře i v Lize mistrů. A když jsem byl rok trenérem tehdy druholigové Vysočiny Jihlava, tak jsme v přípravném utkání Rapid porazili," dodal Pivarník, který trenérsky působil nejdříve v HFK Olomouc, potom v Jihlavě, Saúdské Arábii a naposledy v Kroměříži.

V Rapidu po odchodu hlavního trenéra Josefa Hickersbergera k rakouské reprezentaci dojde ke změnám. "Hlavním trenérem by měl být stávající kouč Paschingu Georg Zellhofer. S ním bychom se měli domluvit v sobotu na modelu přípravy, který by měl začít 3. ledna příštího roku," poznamenal Pivarník.

O Pivarníkově nástupci v Kroměříži se rozhodne v příštím týdnu. "Majitel klubu je nyní na Kubě a budeme situaci řešit po jeho návratu v příštím týdnu. V hledáčku máme několik adeptů," řekl ČTK sportovní ředitel Kroměříže Ladislav Minář.

Reklama

Související témata: