Hlavní obsah

Trenér Luxemburgo v Realu Madrid skončil

MADRID

Vedení fotbalového klubu Real Madrid v neděli odvolalo po jedenácti měsících ve funkci trenéra Vanderleie Luxemburga. Uvedla to televizní stanice španělského velkoklubu. Osudem třiapadesátiletého Brazilce se dnes zaobíralo vedení mužstva na mimořádném zasedání a navzdory sobotní ligové výhře 1:0 nad Getafe se shodlo na Luxemburgově konci.

Článek

Trenérův vyhazov předpovídala již dopoledne internetová verze listu As, oficiálně však Luxemburgo skončil až po krizovém jednání vedení. Mužstva se prozatím ujme Juan Ramon Lopez Caro, který vede rezervní tým. Real čeká v úterý na závěr základní skupiny Ligy mistrů duel s Olympiakosem Pireus v Řecku.

"Nebylo to lehké rozhodnutí, ale situace v týmu byla taková, že jsme usoudili, že potřebujeme změnu," uvedl viceprezident a bývalá hvězda klubu Emilio Butragueňo. "Výkony nebyly takové, jaké jsme očekávali. Dělalo to starosti nám i našim fanouškům," dodal Butragueňo.

Luxemburgo, jenž přišel do madridského velkoklubu loni den před Silvestrem, čelil v poslední době velkému tlaku. O jeho odvolání spekulovala španělská média už po nedávném debaklu s Barcelonou. Vedení Realu však trenérovi minulý týden vyslovilo důvěru. Luxemburgovi svěřenci ale ani v následujících zápasech nepřesvědčili, v San Sebastianu na poslední chvíli zachránili remízu a v sobotu dali Getafe pouze jeden gól.

Fanoušci Luxemburga stejně jako v minulých zápasech vypískali, když v závěru stáhl ze hry střelce branky Ronalda a s cílem uhájit výsledek poslal na hřiště záložníka Thomase Gravesena. Podobnou reakci vyvolal během utkání Ligy mistrů s Lyonem, když místo Beckhama nasadil obránce Michela Salgada.

"Bílý balet" je nyní v tabulce čtvrtý, šest bodů za vedoucím duem Barcelona, Pamplona.

Reklama