Hlavní obsah

Turci mě vyprovázeli s tím, abychom je šetřili, prozrazoval kanonýr v jejich službách Necid

zp, dosSport.cz

Vypadá to, že čtvrtá evropská země se pro něho zřejmě konečně stane zemí zaslíbenou. Turecko zatím Tomáši Necidovi svědčí, v Bursasporu se uvedl náramně a po hattricku v posledním kole na hřiště Rizesporu se dokonce prostřílel se šesti zásahy na první místo mezi střelce Süper Lig. „Chtěl bych tady dávat tolik gólů, jako Milan Baroš. Ten jich tady v každé sezóně nastřílel strašně moc,“ netají Necid, že by rád atakoval Barošových rekordních dvacet tref v sezóně. „Když chci být nejlepším střelcem, musím dát branek co nejvíc.“

Foto: Jan Tauber

Tomáš Necid (vlevo), nebo Milan Škoda? Který z nich bude proti Turkům ten pravý...?

Článek

Jak se zdá, na kvalifikační duely s Turky a Nizozemci jste přijel v náramné pohodě a ještě lepším rozpoložení...

Cítím se dobře, jsem připravený a to je pro mě ze všeho nejdůležitější.

Po zranění, z něhož jste se musel kurýrovat, jste se rychle vrátil na scénu a dal o sobě okamžitě vědět. To vám turecká liga tolik vyhovuje?

Je jiná, než nizozemská, kde byl akcent kladen na techniku, rychlou hru na jeden dva doteky a práci celého mužstva. V Turecku se v pěti brání a v pěti útočí, takže se hraje nahoru dolů a pro útočníky tudíž vzniká víc prostoru.

A vy toho dokonale využíváte, protože nasázet šest branek ve čtyřech zápasech, to je náramný střelecký počin. A také apel, aby si vás mužstvo a noví spoluhráči patřičně cenili...

Góly mi určitě napomohly k tomu, že mě mužstvo okamžitě vzalo mezi sebe, protože předtím jsem s ním moc času neprožil. Během tří týdnů fyzické přípravy samozřejmě nebylo moc šancí něco ukázat a pak přišlo zranění, z něhož jsem se kurýroval déle, než jsem čekal. Ale jsem zpátky a i díky mým trefám jsme dvakrát po sobě vyhráli. Už jsme se vyšplhali doprostřed tabulky, přičemž pohárové příčky máme na dohled.

Začátek jste měli přitom dost hrůzný, neboť první tři zápasy jste prohráli...

Žádný div, když přišlo přes deset nových hráčů, přičemž z loňského kádru jich zůstalo minimum. Mužstvo se potřebovalo sehrát, sestava si musela sednout. Věříme, že teď už se budeme jen zlepšovat a stoupat v tabulce výš.

Po posledních výkonech v turecké lize a gólech, které jste tam dal, jste si určitě řekl trenérovi Vrbovi i o místo v sestavě reprezentace. Motivuje vás hodně zahrát si proti Turkům a Nizozemcům, fotbalistů ze zemí, kde jste naposledy působil?

Já chci být na hřišti pořád. A je mi jedno, zda proti Turkům, Nizozemců, nebo Angličanům či fotbalistům San Marina. Prostě odehrát každou minutu a dát gól.

Třeba i Turkům? To vás neprosili o smilování? Neškemrali, abyste si nechal své trefy pro tureckou ligu?

Pár slov jsme si řekli, ale žádné velké hecování neproběhlo. Vyprovázeli mě ale s tím, abychom je šetřili.

Budete je šetřit? Chtěl byste je pustit do baráže, abyste se s nimi případně mohl potkat na evropském šampionátu za rok ve Francii? Anebo byste upřednostňoval Nizozemce?

Mně je to úplně jedno. Zajímá mě jen to, abychom oba zápasy zvládli a ukázali fanouškům dobrý fotbal. Turci přijedou do Prahy vyhrát, ale to my chceme samo sebou také.

Takže žádné ohledy na Turecko a vaši současnou štaci?

Jasně, kopu a góly dávám v Turecku, ale teď budu nastupovat za český tým a bude s ním chtít vyhrát. Samozřejmě pokud se na hřiště dostanu, protože to záleží na trenérovi.

Vnímáte konkurenci Davida Lafaty a Milana Škody, kteří si o místo v sestavě také říkají? Panuje mezi vámi velká rivalita?

Ale vůbec. Jsme tři útočníci, máme všichni dobrou formu a můžeme hrát. Zvlášť, když dáváme góly, což každému útočníkovi dodává na sebevědomí.

Reklama

Související témata: