Hlavní obsah

Papadopulos přestoupí do Leverkusenu už v zimě

OSTRAVA

Fotbalový útočník Michal Papadopulos odejde už v zimním přestupním termínu z Ostravy do Bayeru Leverkusen. Zástupci slezského klubu i hráčův agent potvrdili, že Leverkusen akceptoval požadavky Baníku. Pokud bude platit poslední dohoda, Papadopulos sehraje v sobotu ve Zlíně poslední zápas v ostravském dresu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Michal Papadopulos

Článek

"V pondělí cestujeme do Leverkusenu, kde by měla být dohoda uzavřena," řekl Pavel Zíka, šéf agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Papadopulos v Německu absolvuje nejdříve zdravotní testy a ještě týž den by se měl stát novou posilou jedenáctého týmu tabulky. "Připravena je pro něj smlouva na tři a půl roku. My jsme se s Leverkusenem domluvili na podmínkách jedné ze tří variant, o nichž jsme jednali. Jsme před podpisem smlouvy," řekl předseda představenstva Baníku Jakub Kahoun.

Podle zákulisních informací dosáhl ostravský klub svého a do jeho pokladny doputuje nejméně 60 milionů korun. Sportovnímu řediteli Leverkusenu Rudimu Völlerovi se nejprve požadavky Baníku zdály přemrštěné, ale po dvou dnech v úterý klub otočil. Papadopulose chtěl ovšem získat nejdříve na hostování s následnou opcí na přestup. "Na to jsme odmítli přistoupit," podotkl Kahoun.

Dvacetiletý Papadopulos už v zahraničí působil, jako osmnáctiletý mladík strávil rok v londýnském Arsenalu, kde se však nedokázal prosadit do nabitého kádru. V české lize mnohonásobný juniorský reprezentant odehrál 51 zápasů a vstřelil devět branek. Leverkusen v něm vidí náhradu za bulharského legionáře Dimitara Berbatova, jehož dny v klubu jsou sečteny.

Reklama

Související témata: