Hlavní obsah

Útočník Černý prodloužil v Ajaxu smlouvu do roku 2020

Amsterdam

Reprezentant do 21 let Václav Černý prodloužil v Ajaxu smlouvu o další dva roky. Osmnáctiletý fotbalista tak nyní bude v amsterdamském klubu vázán až do 30. června 2020. Talentovaný útočník přitom teprve v lednu podepsal kontrakt do roku 2018.

Foto: AFC Ajax, Facebook

Václav Černý debutoval v prvním týmu Ajaxu v pouhých 17 letech.

Článek

Odchovanec Příbrami se poprvé upsal Ajaxu před dvěma roky. Tehdy ještě zůstal v Příbrami, ale loni v lednu už zamířil do slavné akademie třiatřicetinásobného nizozemského mistra. Za juniorku nastupoval pravidelně v Lize mistrů a letos v srpnu debutoval v A-týmu.

Za něj dosud Černý ve dvou soutěžních zápasech dohromady nasbíral 18 minut. V nizozemské soutěži střídal proti Tilburgu a v předkole Evropské ligy si krátce zahrál proti Jablonci.

Společně s Černým podepsali smlouvy do roku 2020 i mladí záložníci Donny van de Beek a Abdelhak Nouri. "Od začátku sezony těmto třem hráčům hodně věříme, takže jsme si je pojistili na pět let. Dříve jsme jim kvůli nízkému věku mohli nabídnout maximálně tříleté smlouvy, ale vzhledem k tomu, že už všem bylo osmnáct, dohodli jsme se na dalších dvou letech," uvedl na webu Ajaxu sportovní ředitel Marc Overmars.

Reklama

Související témata: