Hlavní obsah

Nedvědův cíl v sezóně: vyhrát Ligu mistrů

VÍDEŇ

Různých ocenění, individuálních či kolektivních, již fotbalista Pavel Nedvěd nasbíral během své oslnivé kariéry více než jedenáctka leckterého klubu dohromady. Triumf v renomované Lize mistrů, výstavní soutěži evropských klubových šampionů, však stále zůstává jeho nesplněným snem. A současně také hlavním cílem pro tuto sezónu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Nedvěd v reprezentačním dresu.

Článek

Dosavadní průběh Ligy mistrů a italské nejvyšší soutěže naznačuje, že tento ročník by mohl mnohé změnit. Juventus Turín, jehož dres český středopolař obléká, od počátku připomíná do posledního detailu skvěle seřízený stroj. V italské Sérii A zvítězil ve třinácti ze 14 zápasů a před druhým AC Milán má osmibodový náskok. V Lize mistrů vyhrál s jediným klopýtnutím v Mnichově základní skupinu a může se těšit, koho mu určí los pro jarní pokračování soutěže.

"Moje ambice a myslím, že i cíle mužstva, jsou shodné: vyhrát Ligu mistrů," potvrdil Nedvěd ve středu ve Vídni v přestávce před druhým poločasem utkání Juventusu s Rapidem. "Už na to čekáme dlouho. Ze čtyř posledních italských šampionátů jsme tři vyhráli, a tak každý nyní chce, abychom se také dostali co nejdále v Evropě," dodal.

Předloňské finále trpěl na tribuně

Zatím největším Nedvědovým úspěchem na klubové úrovni zůstává postup do finále Ligy mistrů před dvěma lety. V něm však kvůli třem žlutým kartám nesměl nastoupit a jen na tribuně marně mačkal palce spoluhráčům; z trofeje se radovali fotbalisté konkurenčního AC Milán. Letošní úspěšné tažení Juventusu majitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Starého kontinentu z roku 2003 nepřeceňuje.

"Moc se toho u nás nezměnilo, v lize máme asi o čtyři body více než loni touto dobou. Je to ale pořád jen začátek, rozhodovat se stejně bude až v březnu," pravil. Za vydařený trejd označil letní příchod francouzského mistra světa a Evropy Patricka Vieiry z londýnského Arsenalu. "Jeho přítomnost je na hřišti znát. Jen aby nám to takhle šlapalo dál," popřál si rodák ze Skalné u Chebu.

Proti Rapidu nehrál, oteklo mu koleno

Ve středu se Nedvěd v zápasu s Rapidem neobjevil na hřišti, ani mezi náhradníky. V ligovém utkání proti Fiorentině utržil ránu do zraněného kolena a to mu po tréninku oteklo. Společně s gólmanem Buffonem sledovali souboj Juventusu s rakouským mistrem v klubových modrých teplákových soupravách jen z hlediště.

"Zápasy Ligy mistrů hrozně nerad vynechávám, ale nestačil jsem se dát dohromady. Není to dobré," posteskl si nad stavem svého kolena. Jeho případný start na mistrovství světa v Německu však ohrožen není. "Šampionát je ještě daleko, do té doby se může stát spousta horších věcí. Asi už jsem starý a lepší to nebude," pousmál se třiatřicetiletý blonďatý záložník.

Při losu MS by nechtěl Itálii

Juventus rozhodl o svém vítězství 3:1 ve Vídni třemi góly v rozmezí závěrečných deseti minut první půle, kdy se dvakrát trefil Del Piero a jednou Ibrahimovic. Přesto Nedvěd hodnotil hru "Staré dámy" spíše kriticky. "První poločas nám moc nevyšel, vývoj by odpovídal remíze. Tři nula je pro Rapid dost kruté. V tom je ale síla velkých mužstev, stačí jim málo," konstatoval.

Páteční los světového šampionátu v Lipsku jej údajně příliš nevzrušuje a v souvislosti se soupeři nemá ani žádné speciální přání. "Hlavně, že jsme se tam dostali a není důležité, koho nám vylosují," tvrdí. Jen by se prý nerad potkal s Italy. "Jsme s trenérem Lippim dobří kamarádi a hrát proti němu by mě moc netěšilo," vyložil vicemistr Evropy z roku 1996.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články