Hlavní obsah

Atlético Madrid usiluje o Rosického

PRAHA

Český fotbalový záložník Tomáš Rosický možná v průběhu zimní přestávky opustí Borusii Dortmund. O jeho služby má údajně eminentní zájem Atlético Madrid, jedenáctý tým aktuální tabulky španělské nejvyšší soutěže. Rosický působí od zimní přestávky v roce 2001 v Dortmundu. Už několikrát chtěl klub zmítaný finančními problémy opustit.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

"Byl jsem v Madridu, kde jsem se setkal s manažerem klubu a řekl jsem mu prvotní informace. Jednání jsou teprve v začátcích. Zatím nelze říct nic dalšího konkrétního. Vše se bude vyvíjet v průběhu prosince," řekl Rosického manažer Pavel Paska.

Pětadvacetiletý záložník je v německém klubu vázán až do roku 2008, takže velkou překážkou může být výše odstupného, která je odhadována přibližně na čtvrt miliardy korun. "Významnou roli bude hrát i Tomášova vysoká cena," připouští Paska. Současně však připomíná: "V Atléticu máme už léta velmi dobré kontakty."

Pokud by Rosického přestup vyšel, mohl by navázat na působení svého staršího bratra Jiřího. Ten v Atlétiku Madrid působil na přelomu tisíciletí, ale kvůli opakovaným zraněním kolena se trvale do sestavy neprosadil.

Reklama