Hlavní obsah

Rosický je blízko k přestupu do Atlétika Madrid

DORTMUND/PRAHA

Přestup českého fotbalisty Tomáše Rosického do španělského Atlétika Madrid je na spadnutí. Podle španělského deníku El País dojde k příchodu záložníka Borussie Dortmund do Madridu v nejbližších dnech. Zájem klubu o jeho služby potvrdil i sám hráč, který už v minulosti několikrát prohlásil, že hrát španělskou ligu bylo vždy jeho snem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dny Tomáše Rosického v Dortmundu jsou již zřejmě sečteny.

Článek

"Byla by to určitě zajímavá možnost, ale rozhodující jednání se podle všeho uskuteční až během zimní přestávky," řekl Rosický a potvrdil, že jeho manažer Pavel Paska s vedením madridského klubu koncem minulého týdne jednal.

El País a další španělská média se však domnívají, že k přestupu může dojít v nejbližších dnech. S odvoláním na dobře informované zdroje uvnitř španělského klubu se prý totiž funkcionáři s Rosickým už domluvili na podmínkách čtyřleté lukrativní smlouvy. Nyní se údajně spekuluje už jen o výši odstupného, které by se mělo pohybovat mezi částkami 10 až 15 miliónů eur.

Rosický působí v Dortmundu od ledna 2001, kdy přestoupil ze Sparty Praha za půl miliardy korun. Od té doby se o odchodu dvaapadesátinásobného reprezentanta spekulovalo velmi často; zájem měly údajně Liverpool, Arsenal, Chelsea i Barcelona, ale Dortmund nikdy s odchodem klíčového hráče nesouhlasil.

Nyní už ale Borussia zřejmě nehodlá Rosického dále držet, dokonce si prý vyhlédla jeho nástupce, jímž se má stát Jihoafrfičan Steven Pienaar z Ajaxu Amsterodam.

Pro pětadvacetiletého českého fotbalistu není Atlético zcela neznámým klubem. Před svým těžkým zraněním v něm totiž působil v letech 1996 až 2000 jeho starší bratr Jiří.

Reklama