Hlavní obsah

Marseille - Nice 0:1Marseille prohrála v lize s Nice, Plašil skóroval za Bordeaux

Aktualizováno

Fotbalisté Marseille, kteří jsou jedním ze soupeřů Liberce v základní skupině Evropské ligy, podlehli v nedělním 13. kole francouzské ligy Nice 0:1. Olympique poprvé po třech zápasech odešel poražen, zatímco Nice ukončilo sérii tří duelů bez plného bodového zisku.

Článek

Jediný gól zápasu padl v 16. minutě, kdy nedůrazu domácí obrany využil Germain a překonal gólmana Mandandu. Marseille si v zápase vypracovala větší šanci až v 63. minutě, Batshuayiův pokus ale brankář Hassen vytěsnil na tyč.

Trenér Marseille Míchel poslal do hry sestavu Mandanda - Manquillo (81. Zambo Anguissa), Sparagna, Rekik, Mendy - Romao, Silva (60. Isla) - Ocampos, Barrada (61. Sarr), N'Koudou - Batshuayi.

Plašil se trefil potřetí v sezóně

Jaroslav Plašil přispěl gólem k výhře Bordeaux nad Monakem. Český reprezentant v 48. minutě po Crivelliho pasu upravil na konečných 3:1 a vstřelil třetí gól v sezóně. Monako poprvé po šesti zápasech nebodovalo.

Lyon z posledních pěti utkání získal 13 bodů, z toho tři za dnešní vítězství 3:0 nad St. Etienne. Všechny tři branky dal nejlepší střelec minulé sezony Ligue 1 Lacazette. Na vedoucí Paris St. Germain ztrácí druhý Lyon deset bodů.

Francouzská fotbalová liga - 13. kolo
Marseille - Nice 0:1 (16. Germain)
Bordeaux - Monako 3:1 (36. Maurice-Belay, 40. Yamberé, 48. Plašil - 23. Costa)
Lyon - St. Etienne 3:0 (41., 59. a 90.+2 Lacazette)

Reklama

Související témata: