Hlavní obsah

Jun končí v Trabzonsporu, láká ho Wolfsburg

WOLSBURG (Německo)/ISTANBUL

Fotbalový útočník Tomáš Jun po půl roce znovu změní dres. Bývalý kanonýr Sparty Praha podle všeho už v pondělí odejde z tureckého Trabzonsporu na roční hostování do německého Wolfsburgu. Fotbalista chystaný přesun potvrdil v rozhovoru pro ČTK.

Článek

Jun odešel do Turecka v létě a pro Trabzonspor to byl jeden z největších přestupů. Ale v trápícím se klubu, který se neprobojoval do Ligy mistrů a brzy vyměnil trenéra, nedostával dostatek možností.

"Trabzonspor mě bez větších výhrad uvolní a já jsem šťastný, že ke změně může dojít. Nedostal jsem zde dostatek možností a také osobní život mně tu příliš nevyhovoval. Na zdejší poměry jsem si nezvyknul," uvedl Jun, který se v neděli vrátí do Prahy a už o den později by se měl představit v dresu nového zaměstnavatele.

Důvodem náhlého odchodu je podle českého reprezentanta také blížící se světový šampionát. "Do Wolfsburgu mě chce tamní trenér, což je vždy výhoda, a doufám, že budu více hrát a více na očích reprezentačního kouče," prohlásil Jun.

Jeho hráčským agentem je Zdeněk Nehoda, ale podle německých zdrojů stojí za Junovým přesunem z Turecka také agentura Sport Invest, která má v Německu dobré kontakty. Jun přestoupil do Trabzonsporu koncem července za 110 milionů korun, v klubu podepsal pětiletý kontrakt, který podle všeho nebude dodržen.

Dvaadvacetiletý Jun stačil v české lize odehrát 102 zápasů a vstřelit 36 branek, v národním mužstvu sehrál devět zápasů a vstřelil dva góly, ten nejdůležitější v kvalifikačním duelu ve Finsku. Je mistrem Evropy do 21 let z roku 2002.

Reklama