Hlavní obsah

Podle britského tisku se Arsenal vrátil do hry o Rosického

LONDÝN

Londýnský Arsenal se vrátil do hry o získání fotbalového záložníka Tomáše Rosického. V nedělním vydání to uvedl jako vlastní exkluzivní informaci nedělník Sunday Mirror. Podle britského listu je český reprezentant jedničkou na seznamu posil pro lednový přestupní termín.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

O odchodu Tomáše Rosického z Dortmundu se spekuluje delší dobu.

Článek

Odchod špílmachra z Borussie Dortmund v nejbližším přestupním termínu je podle všeho na spadnutí. Svědčí o tom stoupající zájem západoevropských velkoklubů, které mohou spekulovat i s tím, že za půl roku po světovém šampionátu může cena opory české reprezentace výrazně stoupnout.

V minulém týdnu se do boje o Rosického zapojilo Atlético Madrid, které se podle španělského tisku dokonce už domluvilo s fotbalistou na podmínkách lukrativní čtyřleté smlouvy. Jenže vzájemné jednání mezi kluby zatím ztroskotalo na tom, že Španělé nabídli deset miliónů eur, navíc rozložených do několika splátek, a s tím nesouhlasil vestfálský klub.

"Dortmund požaduje za svou hvězdu osm miliónů liber," tvrdí Sunday Mirror. To je podle aktuálního kurzu téměř o dva milióny eur více, než nabízí Atlético. V Arsenalu by měl Rosický hrát podhrotového hráče, případně ofenzivního záložníka.

Podle listu není zájem Arsenalu nahodilý, kluboví skauti prý sledovali Rosického výkony během poslední sezóny poměrně pravidelně. Jsou si ale nejspíš vědomi toho, že Atlético je v této chvíli první na řadě. I Rosický v týdnu pro ČTK uvedl, že o zájmu madridského klubu je informován od svého manažera Pavla Pasky.

V souvislosti s Arsenalem se o pětadvacetiletém záložníkovi nemluví poprvé. Manažer klubu Arsen Wenger měl zájem o fotbalistu už před dvěma lety, jenže nakonec z přestupu sešlo. Stejně jako u dalších zájemců to bylo hlavně kvůli tomu, že Borussia nechtěla o odchodu klíčového hráče ani slyšet.

Reklama