Hlavní obsah

Neshody vyhnaly legendárního Cruyffa z Ajaxu

Amsterdam

Legendární nizozemský fotbalista Johan Cruyff už nechce pracovat jako poradce Ajaxu Amsterodam. Důvodem není nedávná diagnóza rakoviny plic, ale mocenský boj. Cruyffovi vadí klubová politika už několik let, teď ho dopálil vyhazov bývalého reprezentanta Wima Jonka z pozice ředitele mládeže.

Foto: AFC Ajax, Facebook

Český talent Václav Černý v dresu Ajaxu.

Článek

"Uvědomil jsem si, že hlavní myšlenky mé vize v Ajaxu nejsou realizovány a čím dál víc mám pocit, že se tak děje záměrně. Končím," napsal ve svém sloupku v deníku De Telegraaf jeden z nejlepších hráčů historie, jenž s Ajaxem vyhrál osmkrát nizozemskou ligu a třikrát i Pohár mistrů evropských zemí.

Legendární útočník Ajaxu a později jeho trenér podrobil vedení klubu velké kritice. "Možná bychom měli koupit všechny akcie, abychom se vrátili k naší vlastní kultuře, s předsedou, který ví, co je třeba dělat," dodal osmašedesátiletý Cruyff. Za Ajax hrál 16 let a v roli trenéra ho vedl tři roky.

V Ajaxu momentálně působí český talent Václav Černý. Osmnáctiletý ofenzivní záložník či útočník prošel tamní mládežnickou akademií a na začátku této sezóny se prosadil do A-týmu.

Reklama

Související témata: