Hlavní obsah

Kapitán Lazia Di Canio hodlá dál používat fašistický pozdrav

ŘÍM

Italský fotbalista Paolo di Canio se svého oblíbeného pozdravu zdviženou pravicí vzdát nehodlá. Kapitán Lazia Řím fašistické gesto znovu zopakoval v sobotu, když střídal v ligovém zápase s Juventusem Turín. Disciplinární komise mu za to v pondělí udělila pokutu 10 000 eur a zastavila činnost na jeden zápas.

Článek

Sedmatřicetiletý útočník se netají svým obdivem k pravicovému extremismu a na ruce má tetování s latinským nápisem Dux (Vůdce). Své chování měnit ho nehodlá, i když za něj byl potrestán už dříve.

"Budu tak zdravit dál. Tak mě budou muset trestat po každém zápase," prohlásil v televizním rozhovoru. "Římský pozdrav je historie, a když ho chceme trestat, musíme také z Říma odstranit pár soch," dodal.

Za podobný incident během lednového derby s římským AS dostal Di Canio pokutu od klubu i od Italského svazu. Před týdnem při ligovém zápase s Livornem znovu zdravil diváky zdviženou pravicí a stejné gesto zopakoval v sobotu.

Už minulý týden se jeho chováním znovu začaly zabývat italské disciplinární orgány a před opakováním podobných výstřelků fotbalistu varoval i šéf mezinárodní federace FIFA Sepp Blatter.

Reklama