Hlavní obsah

Při možná posledním startu za Dortmund Rosický skóroval

DORTMUND

Možná poslední zápas za Dortmund odehrál v úterý český fotbalista Tomáš Rosický. Den před začátkem vánoční dovolené reprezentační záložník přispěl jednou brankou z přímého kopu k vítězství Borussie v přípravném utkání nad účastníkem regionální soutěže Lippstadtem 3:0.

Článek

Kvůli disciplinárnímu trestu za předchozí vyloučení Rosický zmeškal poslední podzimní duel Dortmundu v lize, v němž jeho tým podlehl Bayernu Mnichov 1:2.

V lednu už se Rosický možná bude hlásit v jiném klubu. Jeho agent Pavel Paska už jednal o hráčově případném přestupu do Atlétika Madrid, dalším zájemcem o služby pětadvacetiletého středopolaře je Arsenal Londýn. Dortmund údajně požaduje za Rosického odstupné ve výši 13 miliónů eur.

Německý klub už se pojistil pro případ, že by českého fotbalistu ztratil. Domluvil se na přestupu s jihoafrickým záložníkem Stevenem Pienaarem, jenž by měl přijít do Borussie z Ajaxu Amsterodam nejpozději v létě.

Rosický podle všeho není jediným kandidátem, kterého si pro posílení zálohy vyhlédl kouč Arsenalu Arsene Wenger. Podle stanice BBC by měl do klubu přijít reprezentant Pobřeží slonoviny Didier Zokora ze St. Etienne. Kvůli jeho startu na lednovém mistrovství Afriky se však přestup uskuteční údajně až v létě.

"Máme s vedením St. Etienne domluvu, že v létě může Didier za deset miliónů liber odejít do jiného klubu. Kontakty s Arsenalem jsou zatím nejvážnější," řekl hráčův agent Franck Belhassen.

Reklama

Související témata: