Hlavní obsah

Kouč Aston Villy se bojí, že Baroš zazáří na mistrovství světa

BIRMINGHAM

Trenér David O'Leary se obává, že by se český fotbalista Milan Baroš nemusel v Aston Ville dlouho ohřát, pokud v létě na mistrovství světa zazáří podobně jako na loňském evropském šampionátu. Kouč anglického celku očekává, že by se v tom případě objevila řada zájemců o služby reprezentačního kanonýra.

Článek

"Mám obavy, že Milan prožije na mistrovství světa další výjimečný turnaj a budou nám chodit nabídky. To mi dělá starosti," uvedl dnes O'Leary na internetové stránce Premier League.

Nejlepší střelec portugalského Eura v srpnu přišel do Aston Villy za šest miliónů eur a podepsal čtyřletou smlouvu. Vinou zranění však zatím odehrál za klub jen devět ligových zápasů, v nichž dal dva góly. Trenéra mrzí, že Baroš ještě nemohl v dresu Aston Villy naplno ukázat své schopnost.

Má v Baroše pořád důvěru

"Přišel v době, která je pro náš tým složitá, takže se od něj ještě hodně čeká. Pořád hrál s různými partnery nebo sám vpředu, což nebylo vůbec ideální. Teď se ale dostává do formy," řekl O'Leary, který je rád, že po skončení kvalifikace se Baroš může soustředit jen na klubové povinnosti.

Už nyní se smiřuje s tím, že Baroš a například také švédský obránce Olof Mellberg mu budou chybět v úvodu přípravy na další sezónu, protože budou potřebovat po mistrovství světa odpočinek. Šampionát vyvrcholí 9. července, fotbalisté Aston Villy zahájí podle kouč společný trénink nejspíš dva dny předtím. "Tělo si potřebuje tak čtyři týdny odpočinout, takže nebudou zpátky dřív než týden před začátkem sezóny," prohlásil O'Leary smířeně.

Reklama