Hlavní obsah

Šéf fotbalového Dortmundu: Rosický zůstane u nás

DORTMUND

Úvahy o přestupu českého fotbalisty Tomáše Rosického do Atlétika Madrid jsou zřejmě minulostí. Tvrdí to alespoň obchodní šéf Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke. V rozhovoru pro internetový server listu Die Welt funkcionář prohlásil, že z námluv se španělským klubem sešlo a český reprezentant bude na jaře dál hrát ze vestfálský tým.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Rosický v dresu Borussie Dortmund.

Článek

"Dopadlo to, jak jsem předpovídal. Generální manažer Atlétika Miguel Angel Gil se nám už neozval. Tím pádem je jasné, že Tomáš zůstane u nás," uvedl Watzke. Jednání o novém angažmá českého fotbalisty však mohou znovu ožít po Vánocích a především Novém roce, kdy se otevře přestupní termín.

Madridský klub nabídl v minulém týdnu za Rosického 9,5 miliónu eur, Dortmund požaduje odstupné ve výši 13 miliónů. Podle Die Welt dnes vypršela lhůta, kterou vedení Atlétika od zástupců Borussie dostalo.

Atlético není jediným zájemcem o Rosického, pětadvacetiletého středopolaře by rád získal také londýnský Arsenal. "Jednání jsou značně komplikovaná, dnešní vyjádření Dortmundu nebudu komentovat," řekl ČTK hráčův agent Pavel Paska.

Rosický by chtěl odejít

Rosický pro Die Welt jen zopakoval, že jeho letitým přáním je zahrát si španělskou ligu. "Co mohu dělat, když se kluby nedohodnou? Mám tady smlouvu," řekl hráč, který v úterý naposledy před vánoční dovolenou nastoupil za Dortmund v přípravném utkání.

K výhře 3:0 nad účastníkem regionální soutěže Lippstadtem přispěl jednou brankou. Po zápase ho obklopily davy fanoušků, kteří už počítají s tím, že populární hráč z Borussie odejde. Kvůli jejich žádostem o podpis šel Rosický 50 metrů z kabiny do autobusu čtvrt hodiny.

Reklama