Hlavní obsah

Baroš: Před prvním gólem jsem si pomohl rukou

Milan Baroš prožil v pondělí úspěšný zápas v anglické Premier League, když dvěma góly přispěl k výhře Aston Villy nad Evertonem 4:0. Český fotbalista si tak do zápasu přenesl pohodu z Vánoc, které strávil ve společnosti nové přítelkyně. Přesto ale dokázal v rozhovoru pro deník Právo přiznat, že při jedné brance proti Evertonu si pomohl rukou.

Článek

V pondělním duelu s Evertonem jste vstřelil dvě ze čtyř branek Aston Villy, můžete je přiblížit? Před prvním gólem jsem si pomohl rukou. Do šestnáctky letěl centr ze strany. Obránce na něj skákal, ale v malém vápně jsem se dostal před něho. Míč jsem si trochu zpracoval s pomocí ruky a prostřelil brankáře.

Některá anglická média se hodně zlobí právě proto, že jste si pomohl rukou. Nemáte obavu z trestu? Nemám, není důvod. Sudí nepískl. Přiznal jsem se a tím to pro mne skončilo. Takových gólů už padlo a po daleko horších rukách. Co píší média, mě nezajímá.

Angličané jsou na góly rukou citliví po slavné boží ruce Maradony na mistrovství světa 1986, kdy je gólem rukou vyřadil... To bylo něco úplně jiného. Já jsem gól rukou nedal, jen byla u zpracování míče. Přiznal jsem se a mám svědomí čisté, míč jsem vstřelil do sítě nohou. Není důvod se v tom nějak pitvat.

Budiž, a co vaše druhá trefa? Bylo to zase po centru ze strany. Míč skočil někde na hranici malého čtverce. Pravačkou jsem ho napálil do protipohybu brankáře.

Aston Villa už se zvedla? Kéž byste měl pravdu, ale po jednom utkání se to nedá soudit. Pokud budeme hrát jako v neděli, myslím si, že budeme sbírat body a rychle zmizíme z nebezpečného sestupového pásma. Hráli jsme opravdu dobře.

O vašich dobrých výkonech se ale psalo i po některých minulých utkáních... To ano, jenže jsme je nedotáhli k vítězství. Hra se ale opravdu lepší. Kromě zápasu s Manchesterem United jsme bodovali s Newcastlem a Boltonem, to se počítá. Soutěž ještě není v polovině, takže cesta bude dlouhá. Věřím, že se dokážeme dostat výš.

Vy sám se také dostáváte do formy? Po zranění to nebylo ono, nemohl jsem se pořádně chytit. Od druhé poloviny prosince jsem už naplno trénoval a cítím to. Potřeboval jsem kvalitní trénink, abych znovu získával herní jistotu a dával góly. Pomalu se to lepší, cítím se dobře a věřím, že moje forma, herní i střelecká, půjde ještě výrazně nahoru.

Vánoce jste strávil v Birminghamu sám? Tentokrát jsem je prožíval se svojí novou přítelkyní Terezou. Přijela za mnou a přivezla i kapra! Měli jsme klasickou českou štědrovečerní večeři s kaprem a bramborovým salátem.

Užili jste si volna? O nějakém volnu se nedá moc mluvit, spíš se jednalo o hodiny, protože program na přelomu roku je opravdu hodně nabitý. O to víc jsme si vychutnali těch pár společných hodin na Štědrý den.

Kvůli přítelkyni jste se také nechal ostříhat? Nezlobte se, ale o soukromí nechci mluvit.

Co vás čeká v nejbližších dnech a kde oslavíte Silvestr? Už ve středu nastupujeme na Fulhamu. Na Silvestra po poledni hostíme ve Villa Parku Arsenal a už 2. ledna hrajeme na trávníku West Bromwich Albionu. Na Silvestra večer bych měl být doma, ale na Nový rok už budeme zase trénovat.

S čím půjdete do roku 2006? S přáním zdraví pro všechny blízké, spoluhráče i sebe, aby se mi zranění vyhýbala, a s reprezentací je to jasné. Dostat se co nejdál na mistrovství světa. Když budeme kompletní, zdraví a ve formě, pak je reálné postoupit nejen ze skupiny ... A dál se uvidí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články