Hlavní obsah

Gerrard slibuje Chelsea tvrdý boj o titul

LIVERPOOL

Fotbalisté FC Liverpool v pondělí vyhráli osmý zápas v řadě, když porazili 2:0 Newcastle, a jeho hráči hýří optimismem. Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard na dálku varoval trenéra Chelsea José Mourinha, že jeho tým je připraven bojovat s aktuálním lídrem Premier League o anglický titul a že to Londýňané rozhodně ještě nebudou mít jednoduché.

Článek

Liverpool přitom v současnosti ztrácí na Chelsea patnáct bodů, ačkoliv má ještě dva zápasy k dobru. V lize navíc s londýnským týmem v říjnu na domácím hřišti prohrál vysoko 1:4 a ve dvou zápasech Ligy mistrů nedokázali hráči Liverpoolu vstřelit českému brankáři Petru Čechovi jediný gól. To ale Gerrardovi vůbec nevadí.

"Když se v kabině podívám kolem sebe, vidím v očích kluků velkou vůli po vítězství," tvrdí Gerrard odhodlaně před dnešním zápasem na hřišti Evertonu. "Brzy začneme Chelsea a hlavně pak Manchesteru United šlapat v tabulce na paty," dodal.

Liverpool čeká na titul patnáct let

Liverpool sice v letošním roce slavil triumf v Lize mistrů, ale na trofej z domácích soutěží čeká od roku 2001, kdy vyhrál Anglický pohár. Na mistrovský titul dokonce fotbalisté v červených dresech čekají už více než patnáct let, naposledy jej získali v roce 1990. Čekání fanoušků ale podle Gerrarda už déle trvat nebude.

"Máme spoustu hráčů hladových po vítězstvích. Každý z nich chce další medaile," hlásá Gerrard v dnešním vydání deníku Sun. "Všichni nepochybujeme o tom, že tahle sezóna pro nás bude úspěšná. Chceme získat jakoukoliv trofej a být stále ve hře o titul. Budeme bojovat až do konce našich sil."

Reklama

Související témata: