Hlavní obsah

Kadlec ve Fenerbahce nehraje. O zájmu Sparty ale nevím, říká obránce

Praha

I když třicetiletý stoper Michal Kadlec patří k oporám reprezentace, v tureckém Fenerbahce Istanbul sedí na lavičce. Rád by z klubu odešel už v zimě. Zájem má prý i pražská Sparta, ale on sám o něm nic neví...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Kadlec na tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

Ve Fenerbahce už se necítí tak dobře jako dřív. Vysedávání na lavičce ho nebaví. „Moje situace je špatná, od 20. září jsem nehrál soutěžní utkání. Fotbal si zahraju akorát na tréninku, nebo za reprezentaci, ale to už je přes měsíc," konstatoval. „Nevím, proč to tak je. Trenér Pereira mi nic neřekl a všichni v klubu mi tvrdí, jak jsou se mnou spokojení. Jenže trenér mě nestaví," dodal.

Nejraději by v zimním přestupním termínu odešel, ale... „Odchod zvažuju, ale tady to není jednoduché. Pořád říkají, že mě potřebují. Těžko mě pustí. Smlouva mi ve Fenerbahce končí v létě, pak budu volný hráč a všechno bude jednodušší. Je to už za půl roku, ale vzhledem k mistrovství Evropy až za půl roku," povzdechl si.

Vánoce v Istanbulu

V Česku se spekuluje o zájmu Sparty. Kadlec o něm ale nic neví. „O zájmu Sparty jsem četl na internetu, ale mně se nikdo neozval. O ničem oficiálně nevím. Možná se ozvali mému manažerovi Viktoru Kolářovi ze Sport Investu. Ale že by mi vůbec nic neřekl, to se mi nezdá. Ještě v prosinci si spolu určitě sedneme a probereme všechny možnosti, co se dá dělat už v zimě a co až v létě. Uvidíme, teď nechci spekulovat," krčil rameny.

Situaci chce rozhodně řešit i kvůli blížícímu se šampionátu. Mohl by o něj také přijít. „Chci hrát nejen kvůli šampionátu. EURO je ale pochopitelně o to větší motivací. Je mi třicet let, Francie může být poslední možností, kdy bych si na takovém turnaji zahrál. Šampionáty jsou pro reprezentaci vrcholem a já bych u toho chtěl být na hřišti. Zažil jsem to třeba v Polsku před čtyřmi roky, atmosféra je nádherná, neopakovatelná," popisoval Kadlec.

Vánoce prožije v Turecku, i když to už také není nic nového. „Ještě 23. prosince hrajeme Turecký pohár a 28. prosince ligový zápas. I když vysedávám na lavičce, musím v Istanbulu zůstat. Domů přiletím 29. prosince, pak si uděláme české Vánoce a doma oslavím i Silvestr. Věřím, že ten příští rok bude lepší a zase budu pravidelně hrát fotbal," přál si Michal Kadlec.

Reklama

Související témata: