Hlavní obsah

Dortmund prý uvolní Rosického do Atlétika, hráčův agent to popírá

MADRID

Český fotbalista Tomáš Rosický pravděpodobně přece jen odejde do Atlétika Madrid. Španělský list Marca napsal, že Borussia Dortmund se dohodla s madridským klubem, že záložníka uvolní za deset miliónů eur, to je téměř 290 miliónů korun. Hráčův manažer Pavel Paska však informaci listu dementoval. "K dohodě mezi kluby rozhodně ještě nedošlo," řekl.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dny Tomáše Rosického v dresu Dortmundu se krátí.

Článek

Přesto se zdá, že je dohoda na spadnutí. Atlético je nejvážnějším zájemcem o služby reprezentačního špílmachra a původně nabídlo Borussii za českého fotbalistu 9,5 miliónu eur. Těsně před Vánocemi se ale představitelé vestfálského klubu nechali slyšet, že z námluv sešlo. Borussia totiž požadovala třináct miliónů eur.

Za podmínek, které navrhoval španělský klub, označili funkcionáři Dortmundu přestup za nerealizovatelný. Podle listu Marca však Němci změnili názor a jediným nedořešeným bodem zůstává splátkový kalendář. Dokonce i s hráčem je už prý Atlético předběžně domluveno na podmínkách kontraktu.

Rosický má v Dortmundu smlouvu až do roku 2008, už dlouho se však spekuluje o tom, že by ho Borussia, která má finanční potíže, ráda prodala. Atlético není jediným zájemcem o Rosického, pětadvacetiletého středopolaře by rád získal také londýnský Arsenal.

Reklama