Hlavní obsah

Owen půjde se zlomeným malíčkem na operaci

Anglický fotbalista Michael Owen se rozhodl jít se zlomeným malíčkem na noze na operaci. Útočník Newcastlu United a anglické reprezentace se zranil při sobotní porážce na hřišti Tottenhamu a může být až tři měsíce mimo hru.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen

Článek

Pro chirurgický zákrok se Owen rozhodl, aby se mohl co nejrychleji vrátit na trávník. "Získal jsem jméno dobrého chirurga a dostanu do nohy šroubek. Není to nezbytné, ale řekli mi, že by mi to mělo pomoci v rychlejším uzdravení," řekl Owen britskému listu The Times.

Anglický kanonýr nepochybuje o tom, že se stihne dát do pořádku před červnovým mistrovstvím světa v Německu, a chce si ještě zahrát i v této sezóně Premier League. "Nepotřebuju zázraky k tomu, abych ještě v této sezóně nastoupil, a snad budu hrát minimálně měsíc v lize i pak na mistrovství světa," dodal.

Podobné zranění záprstní kůstky na malíčku utrpěl při mistrovství Evropy 2004 jiný anglický talent Wayne Rooney, který si tehdy nezahrál tři měsíce. Zlomeninu v podobném místě ale utrpěly dříve i další hvězdy anglického fotbalu jako David Beckham, Steven Gerrard či Gary Neville.

Reklama

Související témata: