Hlavní obsah

Kluby se dohodly, Hološko přestoupí z Liberce do Manisasporu

PRAHA

Liberecký útočník Filip Hološko přestupuje do Manisasporu v přepočtu za 75 miliónů korun. Podle informací Práva turecký klub přidal o 15 miliónů více, než zněla původní nabídka. V novém působišti má slovenský reprezentant připraven čtyřletý kontrakt. Zbývá vyřídit už jen administrativní záležitosti.

Foto: www.fcslovanliberec.cz

Fotbalisté Liberce se budou muset obejít bez kanonýra Hološka - ilustrační foto.

Článek

Do stejného klubu míří i Lukáš Zelenka, za něhož by Sparta měla dostat 65 miliónů korun. Hráč už je s klubem dohodnutý na smlouvě na 3,5 roku, v úterý by se měli dohodnout definitivně šéfové obou klubů. "Zelenka by měl ve středu odletět do Turecka," řekl Právu Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

Ve Vestelu Manisaspor, jednom z nejbohatších tureckých klubů, působí už bývalí sparťané Meduna s Johanou. Podle tureckých médií by měl Zelenka brát kolem 30 miliónů korun ročně. Čas na rozmyšlenou si vzal slovenský reprezentant a zastupující kapitán Sparty Martin Petráš. Za něho nabízí Manisaspor 15 miliónů korun. Stejnou částku má připravenu Ankaraspor za dalšího sparťana Adama Petrouše. "Tyto přestupy je třeba ještě doladit, jasno by mělo být v polovině týdne," uvedl Zíka.

Uzavřen není ani zatím nedohodnutý přestup jabloneckého dua Tomáš Michálek - Zdeněk Šenkeřík do Malatyasporu. Nabídka 30 miliónů korun za oba se zdá Severočechům nízká a odmítli ji. Podle informací Práva se však dnes zástupci obou klubů sejdou v Praze znovu. Za přibližně 17 miliónů Kč pro Teplice však jde do tohoto klubu Jiří Mašek, který by měl do Turecka také odletět v nejbližších dnech. Sport Invest pracuje i na přestupech Václava Kolouška (Příbram) a Miroslava Holeňáka (Slavia) do rakouského Paschingu. "Tento týden bychom měli v jednáních pokročit," dodal Zíka.

Hološko, který za dva týdny oslaví dvaadvacáté narozeniny, přišel do Liberce v roce 2002. Od té doby stačil nasbírat v české lize 54 startů, sedmnáctkrát se zapsal mezi střelce. Ve slovenské reprezentaci odehrál šest utkání s jedním přesným zásahem.

Reklama

Související témata: