Hlavní obsah

Teplický útočník Mašek se upíše Malatyasporu na tři roky

TEPLICE

Fotbalový útočník Jiří Mašek míří z Teplic do tureckého Malatyasporu, kde by měl pravděpodobně ještě v úterý večer podepsat tříletou smlouvu. Dlouho avizovaný přestup v úterý oba kluby stvrdily vzájemnou dohodou, finanční náležitosti transferu nebyly zveřejněny. ČTK to řekl hráčův manažer Pavel Zíka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Slávistický obránce Ivan Kováč (vpravo) se snaží zastavit Jiřího Maška z Teplic.

Článek

Mašek se tak stane spoluhráčem bývalého obránce Jablonce a pražské Sparty Jiřího Homoly, který v Malatyasporu působí od léta. Malatyaspor v současné době figuruje na 15. místě v turecké lize, jen dva body od sestupového pásma.

Sedmadvacetiletý útočník Mašek v české lize odehrál za Jablonec a Teplice 165 zápasů a nastřílel 34 branek. Na podzim se trefil pětkrát a výrazně tak přispěl k druhému místu Teplic v lize.

Maškovým odchodem exodus hráčů z české nejvyšší soutěže do Turecka zřejmě neskončí. Už v pondělí přestoupil liberecký útočník Filip Hološko do Manisasporu, kde už od léta působí exsparťané Petr Johana a Michal Meduna.

Do Manisasporu by navíc mohli zamířit i další sparťané Lukáš Zelenka s Martinem Petrášem. Jejich dalšího spoluhráče Adama Petrouše zase vábí Ankaraspor a jabloneckého záložníka Tomáše Michálka Malatyaspor.

Reklama

Související témata: