Hlavní obsah

Plzeň přijde o kapitána! Procházka míří do Turecka

Plzeň

Mistrovskou Viktorii Plzeň v zimním přestupovém období nejspíš opustí kapitán Václav Procházka. Reprezentační obránce dostal od klubu souhlas k přestupu do tureckého Osmanlisporu. K novému týmu se má připojit už v neděli, kdy odletí na soustředění do Antalye.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Procházka zřejmě opustí Plzeň.

Článek

O chystaném přestupu informovala agentura Sport Invest. „V tomto transferu zastupujeme turecký klub. Před Vánoci jsme v Praze za naší účasti zorganizovali schůzku mezi generálním ředitelem Viktorie Plzeň Adolfem Šádkem a viceprezidentem Osmanlisporu Cenkem Karayelem, kde se kluby domluvily na přestupu," uvedl agent Viktor Kolář, který už v minulosti domluvil v Ankaře angažmá Adamovi Petroušovi a Erichu Brabcovi.

Osmanlispor je aktuálně dvanáctý tým turecké ligy a v kádru má hráče například z Brazílie, Kamerunu, Nigérie, Polska, či Rumunska. Působí v něm mimo jiné i bývalý sparťan Avdija Vršajevič z Bosny. Pro zkušeného jedenatřicetiletého stopera je v Turecku připraven lukrativní kontrakt na tři a půl roku.

Procházka tak zřejmě opustí Plzeň po čtyřech letech strávených v A týmu, kde patřil k oporám. Nicméně během podzimu se potýkal s výpadky formy a vypadl i ze základní jedenáctky trenéra Karla Krejčího. Na jeho úkor se prosazovali mladší stopeři Lukáš Hejda a Jan Baránek.

Předběžnou dohodu o Procházkově přestupu už potvrdila i Viktoria. "Hráč dostal souhlas k absolvování zdravotních testů a dalšímu jednání se zástupci tureckého klubu. Veškeré další informace poskytneme až v momentě definitivní dohody všech zúčastněných stran," informoval Právo a Sport.cz tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.

O Procházku byl v Turecku zájem už v letním přestupovém období, nicméně po odchodu Romana Hubníka do Olomouce jej chtěl západočeský klub udržet.

Reklama

Související témata: