Hlavní obsah

Přijde Liberec po Šuralovi také o Pavelku? Kapitán má namířeno do Turecka

Fotbalisty Liberce by během zimy mohl opustit i druhý reprezentant. Po Josefu Šuralovi je podle deníku Sport na odchodu také kapitán David Pavelka, který má namířeno do turecké Kasimpasy. Od přestupu ho prý dělí jen zdravotní testy. Jednání potvrdil i hráčův agent Viktor Kolář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník David Pavelka. Odejde do Turecka?

Článek

"Je to výborná nabídka. Kasimpasa je ambiciózní klub se skvělým zázemím, sídlící v luxusní istanbulské čtvrti s nejlepším zázemím mezi tureckými kluby. Klub má o Davida velký zájem, ale přestup ještě není zdaleka uzavřen," uvedl Kolář v tiskové zprávě.

"Pracujeme usilovně na smlouvách a podmínkách pro hráče, a pokud celý transfer nebude dokonale dotažen ve prospěch Davida, uzavřen nebude. Musí mít stoprocentní jistotu, že jde o správný krok, takové jsou naše zásady u všech transferů našich klientů," dodal Kolář, jehož společnost Sport Invest International Pavelku zastupuje.

Čtyřiadvacetiletý střední záložník si na podzim vybojoval místo v základní sestavě národního týmu a na začátku prosince prodloužil v Liberci smlouvu do léta 2017. Zdálo se, že minimálně do konce sezony u Nisy zůstane. Nakonec je však velmi pravděpodobné, že v nejbližších dnech zamíří do Turecka.

Kasimpasa má na čtvrtém místě ligové tabulky stejně bodů jako třetí Galatasaray a bojuje o evropské poháry. V minulosti v klubu působili Petr Bolek a Petr Pavlík.

Ve středu Liberec definitivně přišel o jinou oporu Josefa Šurala, který přestoupil do Sparty. Pavelka, jenž je odchovancem Sparty, do Slovanu přišel v roce 2013 a patří mezi klíčové postavy. V lize má na kontě 108 zápasů a 20 vstřelených branek.

Reklama

Související témata: