Hlavní obsah

Necid a Sivok skórovali, Bursaspor po nepovedeném úvodu vyhrál

Čeští reprezentanti Tomáš Necid a Tomáš Sivok pomohli svými góly Bursasporu otočit v turecké fotbalové lize zápas s Trabzonsporem. Jejich tým zvítězil 4:2 a připsal si druhou výhru za sebou po předchozí sérii šesti porážek. V tabulce si Bursaspor mírně polepšil na 13. místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Necid na archivním snímku

Článek

Necid, který přispěl gólem i k minulé výhře nad Mersinem, dnes skóroval z penalty a zaznamenal devátou ligovou trefu v sezoně. Bursaspor už po sedmi minutách prohrával s desátým týmem tabulky 0:2, ale ještě do poločasu stihl vyrovnat. Necid upravil na 2:2 ve 40. minutě.

Vítězný gól dal Sivok v 71. minutě. Český obránce rozjásal fanoušky svým typickým způsobem - přesnou hlavičkou po standardní situaci, kterou rozehrál slovenský záložník Miroslav Stoch, a přihrávce hlavou od kapitána Serdara. Pro Sivoka to byla první branka v turecké lize za Bursaspor, kam přišel loni v létě z Besiktase.

Bursaspor výhrou pokřtil svůj nový stadion, který byl slavnostně otevřen už v prosinci, ale první ligový zápas se na něm hrál až dnes. Timsah Arena pro 45 tisíc diváků stála 80 milionů eur.

Reklama