Hlavní obsah

Necid atakuje v Turecku své střelecké maximum. Rekord snad dám, nakročeno mám, říká

Robert NeumannPrávo

Poslední týdny ho vynesly mezi střeleckou smetánku turecké ligy. Útočník Bursasporu Tomáš Necid dává jeden gól za druhým, ze čtvrtého místa ztrácí na hvězdné duo snajprů Eto’o - Gómez jen tři branky. K deseti ligovým trefám navíc zvládl dalších pět v Tureckém poháru.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Necid v dresu Bursasporu se raduje z gólu.

Článek

Patnáct gólů na konci ledna, to není špatná bilance...

Jsem hlavně rád, že jsem zatím neměl delší střelecký půst. Když jsem na podzim nedal pár zápasů branku v lize, prosazoval jsem se v poháru.

Máte bilanci pěti gólů v posledních pěti utkáních. Pamatujete podobnou?

Myslím, že ve Zwolle nebo ve Slavii se mi povedlo něco podobného. Tak to bývá, že útočník má období, kdy mu tam góly padají, a někdy se ho zase drží smůla. Prožívám teď tu lepší variantu, snad vydrží co nejdéle.

V tabulce ligových kanonýrů jste v závěsu za vedoucí dvojicí Samuel Eto'o - Mario Gómez. Troufáte si na ně?

Oba jsou to borci, to je jasné. Neupínám se k tomu, na druhou stranu se tomu ale nebráním... (směje se) Pokud se mi bude dařit dál, můžu první nakonec být. Ale není to moje priorita, zásadní je, aby byl úspěšný tým.

Pouze jedna trefa vám chybí k vyrovnání střeleckého maxima v lize v jedné sezóně, kterého jste dosáhl ve Slavii i ve Zwolle. Do konce soutěže zbývá ještě spousta zápasů...

Žádný cíl co do počtu gólů si nedávám. Rekord ale snad dám, nakročeno mám dobře. Nechci ovšem nic zakřiknout, aby se to nepokazilo.

V posledních dvou duelech jste zahrával i pokutové kopy. Jste na ně určený?

Nejsem, penaltu může kopat spousta kluků z mančaftu. Teď jsem si vzal dvakrát míč já, věřil jsem si.

S novým rokem je Bursaspor v lize stoprocentně úspěšný. Co jste změnili?

Na podzim jsme klopýtali, ztráceli hodně bodů, teď jich máme ze dvou ligových zápasů v novém roce šest. Posunuli jsme se do středu tabulky, dohnali jsme týmy před námi, je to hned veselejší. Máme nového trenéra, celé se to změnilo k lepšímu. Doufám, že budeme vyhrávat dál.

V obou posledních utkáních jste však museli skóre otáčet...

Právě to je cenné. Že jsme dokázali oba zápasy zvrátit, svědčí o dobré mentalitě týmu, o jeho charakteru.

Je reálné naplnit předsezónní klubový cíl skončit na pohárové příčce? Na čtvrté místo, které jako poslední jistí účast v Evropě, ztrácíte devět bodů.

Po minulé sezóně, která se vydařila, chtěli všichni poháry. Jenže začátek ligy se nám nepovedl, byli jsme až na konci tabulky. Připadali jsme si jako na houpačce, jednou dobré, podruhé špatné. Teď už by měly být naše výkony konstantní. Turecká liga je tak vyrovnaná, že ani devítibodová ztráta není velká. Cíl zůstává pořád stejný.

Reklama

Související témata: