Hlavní obsah

Fotbalista Petrouš přestoupil ze Sparty do Turecka

PRAHA

Obránce Adam Petrouš přestoupil ze Sparty Praha do Ankarasporu a rozšířil početnou skupinu českých fotbalistů, kteří během letošní zimy zamířili do turecké ligy. V novém působišti podepsal tříletý kontrakt, kluby se na odstupném domluvily již dříve. ČTK ve čtvrtek o přestupu osmadvacetiletého hráče řekl jeho zástupce Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Obránce fotbalové Sparty Adam Petrouš

Článek

Petrouš je dalším hráčem, kterého se dotkly změny v letenském klubu. Ve Spartě vydržel pouze půl roku poté, co ho do ní přivedl bývalý trenér Jaroslav Hřebík. Čtyřnásobný český reprezentant sice nastupoval v základní sestavě i po jeho odchodu, ale nového kouče Stanislava Grigu nepřesvědčil a vedení mu vzkázalo prostřednictvím agenta, že o jeho další služby už nemá zájem.

Odchovanec konkurenční Slavie tak zahájí další etapu své kariéry, která zažívá v posledních letech řadu kotrmelců. První významnější přestup učinil Petrouš v roce 2004, kdy odešel ze Slavie do Rubinu Kazaň. Tam se však příliš neohřál a po roce se stěhoval do Austrie Vídeň, odkud po půlročním hostování přišel do Sparty. Ani zde se ale neodkázal natrvalo prosadit.

Vicemistr Evropy do 21 let z roku 2000 odehrál během podzimu za Spartu třináct ligových zápasů. Celkem jich má na kontě už 174, desetkrát skóroval.

S Petroušovým přestupem se v Turecku opět rozrostla kolonie nových posil z české ligy. Zíka v zimní pauze už zprostředkoval přestupy Lukáše Zelenky a Filipa Hološka do Manisasporu, Jiřího Maška, Zdeňka Šenkeříka a Tomáše Michálka do Malatyasporu. V Turecku již od léta působí Petr Johana s Jiřím Homolou (oba Manisaspor) a Michal Meduna (Manisaspor).

Reklama

Související témata: