Hlavní obsah

Most má další posilu, přichází Zbončák ze Slavie

PRAHA

Další posilou mosteckých fotbalistů pro jarní sezonu bude levonohý fotbalista Martin Zbončák, který na sever Čech přestupuje ze Slavie Praha. Devětadvacetiletý hráč podepsal v novém působišti smlouvu na 2,5 roku. O přestupu informoval ředitel mosteckého klubu Emil Boukal.

Článek

Most od příchodu trenéra Zdeňka Ščasného dával najevo, že shání hráče na levou stranu zálohy, kde má po odchodu Tomáše Poláčka do Sparty slabinu. Právě Zbončák patřil k favoritům na uvolněný post, ale nejdříve se pokoušel získat angažmá v druholigovém anglickém Southamptonu, ale nakonec se po testech vrátil zpět do české ligy.

Zbončák patří mezi největší české "cestovatele" mezi kluby, Most bude jeho už pátou štací v nejvyšší domácí soutěži. Třinecký odchovanec začínal s velkým fotbalem v Brně, dále hrával v Liberci, Spartě, Dynamu Moskva a naposledy ve Slavii Praha. Na svém kontě má 202 prvoligových zápasů a v nich čtrnáct branek.

Most získal v zimním přestupním termínu již třetí výraznou posilu. Již dříve prvoligový nováček, který je po podzimu na posledním místě tabulky, získal Aleše Pikla ze Zlína a Alexandera Mendyho z Příbrami.

Reklama

Související témata: