Hlavní obsah

Kapitán ruské fotbalové reprezentace Širokov posílil CSKA

Moskva

Kapitán ruské fotbalové reprezentace Roman Širokov se po patnácti letech vrátil do CSKA Moskva. Do týmu ruského vicemistra přestoupil po odchodu z konkurenčního Spartaku, s kterým se v lednu domluvil na ukončení spolupráce. Ve staronovém působišti podepsal čtyřiatřicetiletý záložník smlouvu do konce sezóny s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér CSKA Moskva Leonid Sluckij

Článek

Hráčem Spartaku byl Širokov rok a půl, ale angažmá se nevydařilo. Na podzim mu vedení oznámilo, že s ním neprodlouží smlouvu. Poté Širokov vypadl ze sestavy, aby mu klub nemusel vyplatit bonus za odehrané zápasy. Tento krok kritizoval i šéf ruského fotbalu a ministr sportu Vitalij Mutko.

Širokov strávil největší část kariéry v Zenitu Petrohrad, s kterým vyhrál dvakrát ruskou ligu a v roce 2008 také Pohár UEFA. S národním týmem vybojoval bronz na mistrovství Evropy v roce 2008. Dosud odehrál 52 reprezentačních zápasů, v nichž dal 13 gólů.

Fotbalistům CSKA bude na jaře pomáhat udržet první místo v tabulce ruské ligy. Jeho dosavadní zaměstnavatel Spartak je s odstupem sedmi bodů čtvrtý.

Reklama