Hlavní obsah

Jsou snad Vrbovi záložníci prokletí? Plašil má zraněné koleno a bude chybět šest týdnů

Bordeaux
Aktualizováno

Trochu moc zranění najednou. Tím spíše, že českou fotbalovou reprezentaci v létě čeká mistrovství Evropy ve Francii. Devátý klub francouzské fotbalové ligy z Bordeaux na svém webu oznámil, že záložník Jaroslav Plašil si poranil koleno a čeká ho zhruba šestitýdenní pauza. Dlouhodobě mimo jsou Tomáš Rosický a Václav Pilař, problémy měl nedávno také Vladimír Darida.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český fotbalista Jaroslav Plašil (vlevo) v souboji s Emilem Hallfredssonem z Islandu.

Článek

Jedno zranění za druhým. Trenér národního týmu Pavel Vrba se musí před blížícím se šampionátem obrnit trpělivostí. Jeho záložníci jako by byli prokletí.

Plašil si při nedělním vítězném utkání na hřišti Guingampu (4:2) vymkl koleno a v nastavení střídal. Vyšetření odhalilo poškozené vazy. Čtyřiatřicetiletý středopolař vedle několika ligových zápasů zřejmě zmešká i úvodní letošní utkání národního týmu proti Skotsku (24. března).

Jako by nestačilo, že od začátku sezóny je mimo hru Václav Pilař. To samé vlastně platí také o reprezentačním kapitánovi. Tomáš Rosický se sice po velkém úsilí na hřiště vrátil, hned po čtyřech minutách v dresu Arsenalu se ovšem znovu zranil a není jasné, zda český středopolař číslo jedna EURO ve Francii stihne.

Začátkem února se Vrba začal obávat také o Daridu, který hlásil problémy s Achillovou šlachou. To je vždy ošemetná záležitost, po krátké pauze však záložník Herty Berlín už zase hraje a víkendový bundesligový duel ve Stuttgartu zvládl celý.

Plašil dopadl hůř, přitom spolu s Daridou patří k minimu světlých výjimek českých reprezentantů, kteří v kvalitních ligách momentálně pravidelně nastupují. Plašil v Bordeaux v této sezóně zasáhl do třiceti soutěžních zápasů a vstřelil čtyři branky.

Reklama

Související témata: