Hlavní obsah

Arsenal chce Rosického mít už v zimě

PRAHA/LONDÝN

Záložníka ale váže v Dortmundu smlouva do léta 2008 a o odchodu zatím nepřemýšlí Londýnský Arsenal zesiluje aktivitu při jednáních s Borussií Dortmund o přestupu pětadvacetiletého českého reprezentačního záložníka Tomáše Rosického. Podle britských médií by chtěl českého fotbalistu získat už v lednovém přestupním termínu.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

V tabulce Premier League ztrácí Arsenal na vedoucí Chelsea už 21 bodů, ale na druhý Manchester United osm a na čtvrtý Tottenham pouhé tři. Ze čtvrté příčky postupují anglické týmy do předkola Ligy mistrů. Trenér Arséne Wenger se netají tím, že mužstvu chybí tvůrce hry Rosického typu a tím prý trpí i jinak excelentní útok s Henrym, Reyesem a van Persiem. "Určitě by nám hráč jako Rosický pomohl," nechal se slyšet Wenger.

Trenér Arsenalu se velmi dobře zná s hráčovým manažerem Pavlem Paskou, jenž s londýnským klubem jedná, ale výsledky nechce komentovat. "Zatím skutečně není co," řekl Právu Paska s tím, že bude záležet na vzájemné dohodě. O Rosického mělo nedávno zájem Atlético Madrid, ale jednání skončila na finančních podmínkách.

Rosický se přestupem netrápí

Dortmund chce za svůj klenot třináct miliónů eur, Španělé byli ochotni dát o milión méně a ještě v dlouhodobých splátkách. Dortmund, který peníze potřebuje, protože má dluhy, na tyto podmínky nepřistoupil. Navíc se chce dostat do pohárové Evropy a je jasné, že bez Rosického to bude mnohem obtížnější než s ním. Navíc mu dlouhodobě chybí kanonýr Jan Koller, který se zotavuje po plastice křížových vazů.

V Německu se hovořilo o zájmu Bayernu Mnichov, který má v létě opustit Michael Ballack, ale samotný Rosický vzhledem k rivalitě obou klubů tuto cestu moc nadějně nevidí. "Přestupem se opravdu netrápím, to je věc manažera. Vydržím do léta, s čímž jsem vnitřně vyrovnaný," řekl Rosický už několikrát.

Arsenal však věří, že Paska pomůže přesvědčit i vedení Borussie. Nedávno se mu podařilo skoro zázračně dostat Tomáše Řepku z West Hamu do Sparty. Smlouva pro Rosického na tři nebo čtyři roky by prý měla být velice zajímavá a podle britských zdrojů ji obě strany už finalizují.

Reklama

Související témata: