Hlavní obsah

Když místo Eiffelovky postaví mou sochu, zůstanu, žertoval Ibrahimovic

Naznačil, že po vypršení smlouvy v Paříži nezůstane. Čtyři roky si fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovic u Seiny odsloužil, během angažmá v Paris St. Germain nastřílel přes sto ligových gólů, o víkendu dopomohl čtyřmi trefami svému mužstvu k čtvrtému titulu v řadě. Dokonce osm kol před koncem Ligue 1! „Nevím, co se stane v příští sezóně, ale v tuto chvíli svou budoucnost se St. Germain nespojuji,“ naznačil švédský snajpr hned po mistrovské korunovaci, že míní z Paříže odejít.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Zlatan Ibrahimovic se raduje z gólu.

Článek

Pro francouzského suveréna by představoval odchod Ibrahimovice velkou ránu. Ztrátu ještě větší, protože jeho góly by mužstvu moc a moc chyběly. Vždyť v letošní sezóně jich nastřílel už sedmadvacet, tedy jednou tolik než druhý v tabulce kanonýrů Cavani, který jich má na kontě čtrnáct.

Proto žádný div, že se klubová generalita Paris SG snaží Ibru udržet a prodloužit s ním smlouvu. „Nemyslím, že bych dával v Parku princů góly i v příští sezóně. Leda že by snad Paříž vyměnila svůj symbol za mou sochu," žertoval dobře naladěný Zlatan do mikrofonů Bein Sport.

„Někteří lidé v klubu slibují, že se tak stane, pokud zůstanu, ale nevěřím, že by místo Eiffelovy věže stála Ibrahimovicova socha."

Zamíří do Anglie?

V souvislosti s Ibrahimovicovým novým angažmá se nejčastěji mluví o Manchesteru United a Aston Ville, ale on sám ani slovem nenaznačil, kam by měl chuť zamířit.

„Mám ještě půldruhého měsíce smlouvu v Paříži, takže si svůj čas náležitě užívám. Jsem tady rád, protože jsem vždy měl skvělé vztahy s fanoušky stejně jako s každým v klubu, protože se o mě dobře starali. A co bude v příští sezóně, to skutečně nevím. Vím jen jedno - zatím jsem pořád v Paříži," diplomaticky se vyhnul odpovědi.

Kde bude Zlatan Ibrahimovic působit v příští sezóně?
Zůstane v Paris St. Germain
11,8 %
Přestoupí do Manchesteru United
15,5 %
Odejde do jiného anglického klubu
61,1 %
Bude působit v Evropě mimo Anglii
11,6 %
Celkem hlasovalo 1893 čtenářů.

Reklama

Související témata: