Hlavní obsah

Skácel režíroval kanonádu Hearts s Hibernian

PRAHA

Rudolfu Skácelovi vyšel nejlépe z českých fotbalistů uplynulý víkend v evropských soutěžích. Skácel nastoupil po trestu a režíroval vysoké vítězství Hearts v edinburghském derby s Hibernian, kteří dostali na Tynecastle Stadiu čtyři góly. Sám Skácel se trefil jednou a byla to jeho 16. branka v sezóně.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

Po jeho přihrávkách padly ještě dva góly Hearts a navíc byl český záložník ve 44. minutě faulován ve vápně - penaltu pak proměnil Hartley. Michal Pospíšil přišel na trávník v 69. minutě, zraněný Roman Bednář byl v hledišti.

Ve 4. kole Anglického poháru porazila Aston Villa třetiligový Port Vale 3:1, když se mezi 70. a 74. min. trefil dvakrát Milan Baroš. Chelsea s Petrem Čechem na lavičce, ale jinak v nejsilnější sestavě, jen remizovala 1:1 v Evertonu a čeká ji opakovaný zápas. Jiří Jarošík hrál za Birmingham do 57. minuty, ale jeho tým hrál jen 1:1 na trávníku Redingu, hrajícího o soutěž níž, a soupeře rovněž přivítá v opakovaném zápase.

Začala jarní část bundesligy a Dortmund, podle německých médií perfektně režírovaný Tomášem Rosickým, vyhrál 3:2 nad Wolfsburgem. Jan Polák a Marek Nikl se radovali z vítězství Norimberka 2:1 nad Hamburkem, jemuž nepomohl ani David Jarolím. Už v pátek neodolala obrana Mönchengladbachu, v níž nastoupil i Milan Fukal, nájezdům Bayernu Mnichov a dostala tři góly. Václav Svěrkoš proseděl zápas na lavičce domácích.

Jiří Štajner z Hannoveru se radoval z cenného bodu za remízu 1:1 v Berlíně. Mohuč dala čtyři góly Kolínu nad Rýnem, Petr Ruman se na výhře podílel asistencí. David Kobylík z Bielefeldu neproměnil proti Brémám v 1. půli penaltu a jeho tým nakonec podlehl doma Brémám 0:1.

Vladimír Šmicer odehrál 85. minut v duelu Bordeaux s jeho bývalým zaměstnavatelem Lensem a svým výkonem pomohl k výhře 1:0. René Bolf sledoval z lavičky náhradníků výhru Auxerre 2:0 nad Rennes. Utkání Štrasburku s Paris St. Germain, za který hraje David Rozehnal, bylo kvůli nezpůsobilému terénu odloženo.

Marek Jankulovski si zahrál v sobotu posledních pět minut za AC Milán, který doma jen remizoval se Sampdorií Janov. Tomáš Ujfaluši byl jen na lavičce při remíze Fiorentiny v Udine. Uzdravený Pavel Nedvěd odehrál celé utkání za Juventus proti Ascoli a byl u výhry 3:1.

Tomáš Galásek z Ajaxu neproměnil v 10. minutě zápasu proti Utrechtu penaltu a jeho tým nakonec doma prohrál vysoko 1:4.

Reklama

Související témata: