Hlavní obsah

Fotbal v Anglii je prostě bomba, tvrdí Drobný

PRAHA

Vysněné angažmá se změnilo v noční můru. Fotbalový brankář Jaroslav Drobný se před rokem upsal anglickému Fulhamu. V létě zamířil do klubu z Premier League s velkým očekáváním. Měl být jedničkou týmu, k tomu ale nedošlo. Teď hledá vysvobození. Mohl by se jím stát druholigový Southampton...

Foto: Právo

Jaroslav Drobný

Článek

"Ve Fulhamu končím. Nechci už chytat jen za rezervu. Potřebuji být v bráně v pořádných zápasech, abych se dostal do formy," tvrdí šestadvacetiletý gólman.

Po čtyřech letech v řeckém Panioniosu Atény si vybral anglickou ligu. Měla to být nejlepší volba, protože Fulham o jeho služby hodně stál. Jenže Drobný se týden před startem anglické ligy zranil během turné v USA.

"V přípravě mi koleno otékalo. Bral jsem prášky proti bolesti. Magnetická rezonance ale nic neodhalila. Na soustředění v Americe už to bylo k nevydržení. Pak jsem v posledním zápase proti All Stars tamní ligy musel střídat zraněného Crossleyho a druhý den nemohl chodit," vzpomíná na začátek patálií.

Kouč mu šanci nedal

Po návratu do Anglie se při důkladném vyšetření zjistilo, že Drobný má prasklý meniskus v koleně. "Možná jsem udělal chybu s těmi prášky. Nakonec jsem místo měsíce marodil čtyři," posteskne si.

Když se uzdravil, začal na sobě pracovat. Brzy se dostal do formy. A protože po zranění byl i další brankář, Crossley, Drobný s napětím očekával, na koho trenér ukáže. "Šanci jsem ale nedostal," zlobí se. Jeho sok sice úlohu jedničky příliš nezvládl, nicméně Drobný zůstal dál mezi náhradníky. "Kouč později uznal, že asi měl dát příležitost mně. Štve mě, že se tak nestalo."

Drobný sice trénoval s prvním mužstvem, k zápasům však nastupoval pouze za rezervu. Proto požádal o uvolnění. "Domluvili jsme se, že mi nebudou dělat problémy," líčí gólman, který si v Anglii po přestupu z Řecka rychle zvykl. "Život byl lepší v Aténách, tady je špatné hlavně počasí. Ale fotbal je lepší v Anglii. Je to prostě bomba. Zázemí, diváci, prostě všechno," rozplývá se i přes špatné podzimní zkušenosti.

V Anglii chce určitě zůstat

Nezdar ve Fulhamu ho neodradil. "Chci rozhodně zůstat v Anglii," tvrdí rázně. Dostal nabídku ze Southamptonu. Dva dny s klubem trénoval. Ráno v Londýně vstal a vypravil se do 250 kilometrů vzdáleného města na dvoufázový trénink. Domů se vracel v noci. Přesto je nadšený, i když jde o druholigový klub. "Ještě před rokem hráli první ligu. Mají nový stadión, zázemí je super. Chtějí se nejpozději za rok vrátit mezi elitu," líčí záměry vedení klubu Drobný.

Fulham by ho uvolnil nejprve na půlroční hostování. V létě by mohlo dojít na přestup. "Čekám na telefonu. Bral bych to všema deseti," potvrzuje natěšený gólman, že vysedávání na lavičce či tribuně už má dost.

Reklama

Související témata: