Hlavní obsah

Mikolanda je letos už ve čtvrtém klubu

LONDÝN

Fotbalový útočník Petr Mikolanda si letos zahraje už ve čtvrtém klubu. Kmenový hráč anglického West Hamu během sezóny hostoval v nižších soutěžích v týmech Northamptonu a Swindonu, nyní jej "Kladiváři" zapůjčili do konce sezony do klubu Rushden and Diamonds, který hraje čtvrtou nejvyšší soutěž. Bývalý hráč Slavie a Viktorie Žižkov už v sobotu hrál proti Oxfordu a mohl se radovat z vítězství 3:0.

Foto: PRÁVO

Petr Mikolanda.

Článek

Jednadvacetiletý Mikolanda se ve West Hamu pere s velkou konkurencí v útoku, v klubu je kromě něj pět dalších útočníků. Proto raději znovu zvolil možnost hostování v nižší soutěži.

"Trenéři chtěli, abych byl co nejvíce v zápasovém vytížení," řekl ve středu Mikolanda. "Ve West Hamu bych teď moc šancí nedostával možná ani v rezervě, zvlášť poté, co klub koupil Ashtona z Norwiche. Proto jsme se shodli, že bude lepší, když budu někde jinde pravidelně hrát," uvedl Mikolanda, který stále čeká na debut v Premier League.

Krátké angažmá v Rushdenu zvolil Mikolanda i proto, že do nového působiště může dojíždět autem a nemusí se stěhovat. "Jezdíme z Londýna ještě se dvěma klukama a každý den se při řízení střídáme," popsal útočník reprezentační jednadvacítky.

Mikolanda přinesl štěstí

Mikolanda jako by Rushdenu minulou sobotu přinesl štěstí. Jakmile nastoupil, tým se po sedmi zápasech dočkal vítězství, když porazil Oxford 3:0. Mikolanda odehrál 77 minut, střelecky se neprosadil, ale nahrál na jeden gól. Rushdenu však v tabulce stále patří poslední místo. "Snad se už zvedneme. Do konce soutěže chybí ještě dvacet zápasů, takže to můžeme napravit," řekl Mikolanda.

Rushden bude mít další šanci rozšířit svůj bodový zisk v sobotu v Northamptonu. Pro Mikolandu bude mít zápas pikantní příchuť, protože v září právě v Northamptonu měsíc působil. "Moc se na to těším, pro mě to bude hodně prestižní a určitě tam bude nějaké hecování. Bylo by krásné, kdybych jim tam šoupnul nějaký gól," přál si Mikolanda.

Reklama

Související témata: