Hlavní obsah

Latka nebyl se svým výkonem při debutu v Anglii spokojen

BIRMINGHAM (Británie)/PRAHA

Český obránce Martin Latka nebyl příliš spokojen se svým výkonem v premiérovém utkání za Birmingham City, které odehrál ve středu večer v anglické lize na hřišti Liverpoolu. Velkou radost však měl z toho, že jeho nový tým vybojoval na půdě vítěze Ligy mistrů remízu 1:1.

Článek

"Bylo to skvělé, velký zážitek. Premiéra a hned v Liverpoolu, to se nepovede každému," řekl ve čtvrtek v telefonickém rozhovoru jednadvacetiletý fotbalista, který do birminghamského týmu odešel v pondělí na hostování ze Slavie Praha.

Celý zápas odehrál na místě pravého stopera. To, že nastoupí, se Latka dozvěděl hodinu a půl před zápasem. "Den předtím jsem nějaké náznaky měl, ale nepřemýšlel jsem o tom. Z počátku souboje jsem byl dost nervózní, ale dost rychle jsem na to v tom fofru zapomněl," uvedl Latka.

Vyloučení průběh zápasu ovlivnilo

Už po necelé půlhodině přišli hosté o vyloučeného záložníka Johnsona a obraně Birminghamu přibyla práce. "Do té doby to bylo z naší strany dobré, měli jsme i náznaky šancí, ale vyloučení zbytek zápasu hodně ovlivnilo. Zvláště v prvním poločase měli domácí drtivý tlak," řekl Latka.

Se svým vystoupením příliš spokojen nebyl. "Musím přiznat, že moc hlavičkových soubojů s Crouchem jsem nevyhrál. Rozdíl mezi anglickou a naší ligou je značný. Musím zapracovat na rychlosti a tvrdosti," řekl hráč, který v české lize patřil k těm ráznějším. "Takový fotbal mi ale vyhovuje," tvrdí Latka.

Dost mu zatrnulo po jednom zákroku na Španěla Morientese. "Musel jsem již zatáhnout za záchranou brzdu a měl jsem strach, aby se neozvala píšťalka, protože to bylo ve vápně. Rozhodčí to asi neviděl," řekl Latka, který byl u obou branek. "Střelu před inkasovaným gólem jsem tečoval, jinak by to brankář asi měl. Naštěstí jsme vyrovnali, ale na tom jsem žádnou zásluhu neměl," řekl Latka, který kontroloval směr míče do Reinovy sítě. "Měl jsem pokyn chodit na standardní situace a gól přišel po rohu," uvedl Latka.

Stěhování v pondělí

Po zápase jej prý trenér Steve Bruce pochválil. "Já to ale beru opatrněji. Nemám pocit, že bych byl tak excelentní," uvedl hráč.

Zatím Latka bydlí v hotelu, ale od příštího týdne by se měl stěhovat do vlastního domu. "Již mám bydlení vyhlédnuté, je to pět minut od domu Jirky Jarošíka a v pondělí se tam stěhuji," prohlásil Latka, který by již v té době měl mít za sebou premiéru i na domácím trávníku, protože Birmingham City hostí v sobotu Arsenal.

Reklama

Související témata: