Hlavní obsah

Plašil chce s Bordeaux hlavně záchranu, pošilhává ale ještě i po pohárové Evropě

Bordeaux/Praha

Fotbalový záložník Jaroslav Plašil už je opět v plné kondici a jako kapitán táhne k záchraně Girondins Bordeaux. „Sedm týdnů jsem kvůli zranění chyběl, mezitím byl odvolán kouč Willy Sagnol a nahradil ho Ulrich Ramé. Ten mi při návratu svěřil kapitánskou pásku. Hráli jsme na trávníku druhého Monaka a zvítězili 2:1, takže návrat byl o to příjemnější,“ říkal spokojeně Jaroslav Plašil v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Jaroslav Plašil na srazu české fotbalové reprezentace.

Článek

Přitom návrat na trávník pro Plašila nebyl jednoduchý. „Nebyl jsem po fyzické stránce ještě v optimální kondici. Přesto mě nový kouč poslal na trávník a dal mi kapitánskou pásku. Zápas v Monaku pro nás byl velice důležitý. V poslední době se mužstvu nedařilo, místo bojů o evropské poháry jsme se přiblížili k sestupovým příčkám, proto došlo k výměně trenérů. Utkání jsme ale zvládli perfektně, získali jsme tři body a já zápas odehrál celý," dodal Plašil.

V neděli pozdě večer čeká Bordeaux další důležitý zápas, tentokrát na trávníku Marseille. I když jsou Girondins v tabulce dvanáctí, mají bodově stejně daleko k sestupovým příčkám jako do pohárové Evropy. „Záchrana ještě není stoprocentní, potřebujeme pro klid pár bodů. Jakmile je získáme, zkusíme už bez stresu překvapit a dostat se výš. Pohárová Evropa není až tak daleko a zbývá šest kol," pravil odhodlaně Plašil.

Smlouva ještě na rok

Plašil je v Bordeaux od léta 2009, na rok si odskočil na hostování do Catanie, ale jinak patří v jihofrancouzském klubu k oporám. Smlouvu tam má čtyřiatřicetiletý záložník ještě na rok. „Teď neřeším, co bude dál. Ve fotbale nevíte, co se může stát. Třeba zase přijde nový trenér a všechno bude jinak. Soustředím se na to, co nás čeká v nejbližší době. Podstatné je, abychom se v klidu zachránili, poučili se z ne příliš povedené sezóny a dál se uvidí," řekl.

Francouzská liga už má s předstihem svého šampióna. Znovu jím je milionářský Paris St. Germain. „Letos vyhráli naprosto s přehledem. Jsou kvalitativně výrazně výš než ostatní francouzské kluby. Ambice mají velké, ale v Lize mistrů se mnohem víc projeví neúčast zraněných záložníků Verrattiho a Pastoreho. Ti dva nejen tvoří hru, připravují šance zejména pro Ibrahimovice, ale sami dokáží i zakončit. Podle mě to bylo znát už v prvním utkání čtvrtfinále doma s Manchesterem City, v němž Pařížané remizovali 2:2. Šancí měli méně než v jiných zápasech. Odveta v Anglii pro ně bude moc těžká," nabídl svůj pohled Plašil.

Šampionát zatím neřeší

Bordeaux je jedním z míst, kde se budou hrát zápasy mistrovství Evropy. Ve městě však ještě není znát, že se blíží vrcholná fotbalová událost tohoto roku. „Zatím to nijak markantně vidět není, ale přípravy probíhají. Hodně se mluví o bezpečnosti, na kterou bude kladen mimořádný důraz. Přípravy se naplno rozběhnou po skončení ligy, tedy od poloviny května, pak to bude určitě vidět i ve městě," uvedl Plašil.

Zda se ale on sám zúčastní evropského šampionátu, který by byl jeho čtvrtý v řadě, a na němž by mohl překonat magickou hranici stovky startů za reprezentaci, netuší. Zatím má na svém kontě 97 startů. „Mistrovství Evropy zatím neřeším, to má ještě čas. V první řadě se musím dostat do nominace, pak o něm mohu přemýšlet," rozloučil se Plašil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články