Hlavní obsah

Skácel popírá, že by ve skotské lize plivl na protihráče

EDINBURGH

Fotbalista Rudolf Skácel popřel obvinění, podle kterého v úterním utkání skotské ligy plivl na protihráče Stuarta Duffa. O údajném nesportovním chování české hvězdy týmu Heart of Midlothian řekl novinářům kapitán Dundee United Derek McInnes.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

Incident se podle něj odehrál ve druhém poločase, rozhodčí si ho však nevšiml. "Stuart nám všem po zápase řekl, že Rudi Skácel mu plivl na tvář. Jestli je to pravda, je to ostuda," cituje McInnese server sportinglife.com.

Skácel se v proti nařčení důrazně ohradil. "Ano, byl to hodně divoký zápas se spoustou soubojů a potyček, rozhodčí to prostě nezvládl. Ale k žádnému plivanci rozhodně nedošlo. Víc k tomu nemám co říct," uvedl Skácel. "Snad jen to, že se už moc těšíme na odvetu," podotkl ofenzivní hráč, který je v Hearts na ročním hostování z Olympique Marseille.

Střelecky se neprosadil

Hearts v úterý remizovali s devátým týmem tabulky 1:1 a na vedoucí Celtic Glasgow ztrácejí 7 bodů, navíc odehráli o zápas více. Skácel, který je s 16-ti brankami druhým nejlepším střelcem soutěže, se tentokrát neprosadil.

"Skácel je bezpochyby skvělý fotbalista a je dobře, že do Skotska přicházejí dobří hráči. Ale plivání na hráče je absolutně nepřijatelné," prohlásil McInnes.

Pobouření hráči

Mužstvem Hearts momentálně hýbou spekulace tisku o tom, že o sestavě nerozhoduje trenér Graham Rix, ale majitel Vladimír Romanov. Hráče tyto zprávy pobouřily a vyzvali litevského milionáře, aby jim podal vysvětlení. "Vůbec to nebudu komentovat," prohlásil Skácel.

Romanov, jenž v lednu přivedl do klubu jedenáct nových posil včetně Luďka Straceného z Viktorie Žižkov, který na podzim hostoval v Příbrami, a Slováka Martina Petráše ze Sparty, dnes informace v médiích popřel. Hráčům rovněž slíbil, že se sejde s kapitánem Stevenem Pressleym.

Úspěšného kouče propustil

"Myslím, že všichni přeceňují mé schopnosti, když píšou, že řídím tým. Chci, aby noví hráči byli mužstvu prospěšní, ale sestavu rozhodně nevybírám. To je Rixova práce," uvedl Romanov pro list Daily Record. O jeho vlivu na chod týmu spekulovala média už loni v říjnu, kdy Romanov nečekaně propustil kouče George Burleyho, ačkoli Hearts vedli tabulku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články