Hlavní obsah

Trenér Bruce nechápal Latkovu ruku

Trenér Birminghamu Steve Bruce si nedokázal vysvětlit, proč obránce Martin Latka v pondělním utkání anglické ligy proti West Hamu úmyslně zahrál rukou v pokutovém území a daroval soupeři penaltu. Český fotbalista, který je v klubu na hostování z pražské Slavie, se tak podepsal pod prohru 0:3.

Článek

"Vypadalo to, že se dostaneme zpět do hry a v tom Martin udělal to, co udělal. Byla to zbytečná chyba. Kdo ví, co se v takových situacích honí hráčům hlavou? Jak často ale můžeme podobné situace vidět?" prohlásil Bruce, kterého mohl naopak těšit výkon českého záložníka Jiřího Jarošíka.

Latka zahrál rukou v 63. minutě za stavu 0:1 a rozhodčí nařídil penaltu. Maik Taylor sice střelu ze značky pokutového kopu Marlonu Harewoodovi chytil, ale útočník West Hamu se dostal k dorážce a rozvlnil síť už podruhé v zápase.

Kouče Bruce tento okamžik hodně mrzel. "Dostávali jsme soupeře pod tlak, než přišla ta penalta," citoval dnes trenéra list Birmingham Mail. V 65. minutě pak Dean Ashton třetí brankou definitivně rozhodl.

Pro Latku to byl teprve třetí zápas v anglické lize od příchodu ze Slavie. Také v předchozích utkáních se odchovanec českobudějovického fotbalu připletl k obdrženým brankám, ovšem výrazněji se mu nepovedl až pondělní zápas. "To se stává, musí se z toho poučit. Je ještě mladý. Přišel k nám a zažil křest ohněm, ale v předchozích utkáních s Liverpoolem a Arsenalem si vedl dobře," řekl trenér osmnáctého týmu anglické ligy na adresu českého reprezentanta do 21 let.

Reklama

Související témata: