Hlavní obsah

Táboráky vzplály. Co se stadiónem, když mužstvo sestupuje

Na vsi občas fandové posměšně radí, ať se neúspěšné mužstvo vykašle na fotbal, a na hřišti zasadí brambory. V Turecku neradí a konají. Naštvaní fanoušci Eskisehirsporu po prohře svého týmu, který se už jen těžko vyhne pádu do druhé ligy, ovšem nesázeli plodiny, ale zapálili stadión hned na několika místech. Jeden z táboráků vzplál i přímo na ploše.

Zapálený stadion

 
Článek

Byla to truchlivá podívaná. V onom podivném večeru stále ještě v ohnivé kulise někteří fandové rozebírali, cože se to vlastně jejich mužstvu přihodilo. Jiní pro změnu ještě přikládali do ohně.

Domácí mužstvo - v tabulce teď předposlední sedmnácté - ztratilo téměř všechny naděje na záchranu v souboji s již jistě čtvrtým a do Evropy postupujícím Basaksehirem. Ve druhé půli se domácím povedlo vyrovnat nepříznivý stav, ve třetí minutě nastavení ale opět inkasovali a prohráli 1:2.

A následovaly divoké scény. Vytrhávání sedaček, ničení reklamních panelů, branek...

Klub podobné scény nemohou těšit, útěchou při očekávaném sestupu, kterému se zřejmě nevyhne ani případnou výhrou v posledním kole na hřišti Genclerbirligi, mu ovšem může být to, že zdevastovaný stánek nemusí opravovat. Pro příští sezónu se stěhuje na jiný stadión.

Reklama

Související témata: