Hlavní obsah

Nový šéf Realu nehodlá u hráčů tolerovat lenost a pasivitu

MADRID

Nový prezident Realu Madrid Fernando Martín chce ustanovit nezávislou komisi, jež má analyzovat, proč jeden z nejslavnějších klubů historie už téměř tři roky nevyhrál žádnou trofej. Nástupce Florentina Péreze navíc vyslal varování směrem k fotbalistům - ti, kteří nebudou dávat maximum ve prospěch týmu, v něm nemají místo.

Článek

Martín na dnešní tiskové konferenci neuvedl, kdo má ve speciální komisi být, budou to však "lidé, kteří milují klub". "Komise tu nebude proto, aby někoho obtěžovala. Musí se ale otevřít kanál dialogu, díky němuž zjistíme, co dělat dál," dodal prezident "Bílého baletu".

Nový šéf Realu se dostal do čela v pondělí poté, co po pěti a půl letech odstoupil kvůli výsledkové krizi dosavadní prezident Pérez. Madridskému velkoklubu patří v současnosti třetí místo v tabulce deset bodů za vedoucí Barcelonou.

"Vadí nám výsledky, které by asi uspokojily 99 procent světových klubů. Ale proto jsme Real Madrid," uvedl Martín, jenž podle svých slov nehodlá trpět svým zaměstnancům, tedy i hráčům, "lenost, pasivitu a negativní myšlenky".

Nechci tým miliónářů

"Chci se podívat hráčům do očí a zdůraznit jim, co jsou jejich povinnosti. Musejí zapomenout na privilegia. Nechci tým miliónářů, chci tým skvělých sportovců, kteří budou 24 hodin denně pracovat pro klub," uvedl Martín.

Před dnešním večerním setkáním s členy hvězdného kádru vyslal směrem k hráčům varování: "Ti, kteří si myslí, že tu budou moci zůstat a vydávat jen minimum námahy, se krutě mýlí. Nebudu mít žádné ohledy k těm, kteří nebudou dávat Realu Madrid všechno," dodal muž, jenž je stejně jako jeho předchůdce stavebním magnátem.

Vrátí se del Bosque?

Martín již naznačil, že začíná na pracovat na složení mužstva pro příští sezónu. Finální podobu kádru by chtěl mít hotovou už do konce června. Ve svých plánech počítá i s bývalým koučem Vincentem del Bosquem, jehož po zisku titulu v roce 2003 Pérez propustil.

"Je ještě brzy na to mluvit konkrétně o hráčích a trenérech. Ale lidi jako Del Bosque milují Madrid a musejí vědět, že Madrid miluje je," dodal muž, jenž by měl Real vést minimálně do klubových voleb v roce 2008.

Reklama