Hlavní obsah

Vittek dalším hattrickem nasměroval Norimberk k záchraně

BERLÍN

Další hattrick slovenského útočníka Róberta Vitteka rozhodl o vítězství fotbalistů Norimberku na půdě posledního Kolína nad Rýnem 4:3. Vittek tak opět pomohl Norimberku k důležitým bodům v boji o záchranu. Slovenský útočník je momentálně ve skvělé formě, po hattricku z minulého týdne do sítě Duisburgu se třikrát trefil i v Kolíně nad Rýnem.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Tři branky měl Vittek na kontě už po 22 minutách, když dvakrát skóroval z penalty. Stal se prvním hráčem, který v historii bundesligy dal ve dvou zápasech šest branek, aniž by jeho zásahy přerušil soupeř. Vittek tak skvěle zaskakuje za zraněného krajana Marka Mintála, jenž se loni stal králem střelců německé soutěže. Jan Polák a Marek Nikl odehráli za Norimberk celé utkání.

Fotbalisté vedoucího Bayernu po domácí prohře s Hamburkem znovu klopýtli, když na půdě třináctého Wolfsburgu pouze remizovali 0:0. Přesto se jejich náskok v čele tabulky nejméně do neděle zvýšil na devět bodů, protože druhé Brémy překvapivě podlehly na domácím hřišti Hertě Berlín 0:3. O porážce domácích rozhodly tři branky z druhého poločasu, kdy se trefili Boateng, Marcelinho a Bastürk. Od 77. minutě nastoupil v týmu vítězů i český útočník Václav Svěrkoš a dostal žlutou kartu.

Dortmund bez Tomáše Rosického, jenž má zraněné stehno, a dalších pěti hráčů základní sestavy remizoval 0:0 ve Stuttgartu. Už v pátém utkání po sobě tak Borussia nedokázala zvítězit a je desátá.

Německo - 26. kolo:
Kolín n. R. - Norimberk 3:4 (28. Živkovič, 61. Matip, 62. Podolski - 6. z pen., 16. a 22. z pen. Vittek, 58. Sajenko), Duisburg - Hannover 0:0, Brémy - Hertha Berlín 0:3 (54. Boateng, 76. Marcelinho, 83. Bastürk), Wolfsburg - Bayern Mnichov 0:0, Stuttgart - Dortmund 0:0, Mohuč - Mönchengladbach 3:0 (62. a 89. Thurk, 69. Zidan), Bielefeld - Leverkusen 1:0 (5. Dalovič).

Reklama

Související témata: