Hlavní obsah

Manchester si díky Rooneyho gólům upevnil druhé místo

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United vyhráli v utkání 29. kola Premier League 2:0 nad Newcastlem a upevnili si druhé místo v tabulce patnáct bodů za vedoucí Chelsea. Dvěma slepenými góly v 8. a 12. minutě rozhodl o vítězství svěřenců Alexe Fergusona dvacetiletý útočník Wayne Rooney.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Rooney.

Článek

Třetí Liverpool ztrácí už pět bodů poté, co dnes prohrál na hřišti Arsenalu 1:2. Domácí dostal do vedení v prvním poločase Thierry Henry, pro vítěze Ligy mistrů vykřesal naději v 75. minutě vyrovnávací brankou Luis Garcia.

Snahu Liverpoolu o vítězství pak v 81. minutě zkomplikoval vyloučením Xabi Alonso a Steven Gerrard vzápětí svou hrubkou při zpětné přihrávce poslal do vyložené šance Henryho. Francouzský útočník se nemýlil a devatenáctým gólem v sezoně se vyrovnal nejlepšímu kanonýrovi soutěže Ruudu van Nistelrooijovi.

Podobný vývoj měl i zápas Charltonu s Middlesbrough, který rovněž skončil 2:1. Domácí se dostali do vedení díky gólu Darrena Benta, který pak dokázal odpovědět i na vyrovnání soupeře. Na svém kontě už má 15 branek a je za vedoucí dvojicí v tabulce střelců.

Anglie - 29. kolo:
Manchester United - Newcastle 2:0 (8. a 12. Rooney), Arsenal - Liverpool 2:1 (21. a 83. Henry - 75. Luis Garcia), Charlton - Middlesbrough 2:1 (73. a 86. Bent - 81. Viduka).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články