Hlavní obsah

Mourinho by chtěl Nedvěda v Chelsea

LONDÝN/PRAHA

Trenér fotbalistů londýnské Chelsea Jose Mourinho se nechal slyšet, že by v celku anglického mistra rád přivítal českého reprezentanta Pavla Nedvěda. "Znám české hráče a vím, že mají vysokou kvalitu. Pavla Nedvěda sleduji už dlouhou dobu," citoval portugalského kouče server Tribalfootbal.com.

Článek

Nedvěd je dlouholetou oporou italského Juventusu Turín, se kterým i letos směřuje za ziskem mistrovského titulu. "Přes svůj věk je stále jedním z nejlepších hráčů na světě, je obrovsky talentovaný," nešetřil s komplimenty trenér.

Přesto má touha Portugalce získat českého reprezentanta jednu trhlinu. "Problém je, že Nedvěd nechce hrát za Chelsea. Chce skončit kariéru v Juventusu," zalitoval Mourinho.

V kádru mistrovského celku anglické Premier League se už představili dva Češi. Jiří Jarošík po krátkém působení zamířil na hostování do Birminghamu City, gólman Petr Čech se vypracoval na hvězdu klubu.

"Jsem nesmírně rád, že mám Petra ve svém týmu. Je to vysoce kvalitní brankář, navíc se při nízkém věku může stále zlepšovat. Naopak Jiří Jarošík se do Chelsea už pravděpodobně nevrátí. Chce hrát pravidelně, což by se mu u nás asi nepodařilo. Bude šťastnější v Birminghamu," řekl na adresu bývalého sparťanského záložníka José Mourinho.

Chelsea už druhým rokem dominuje nejvyšší anglické soutěži, v probíhající sezóně se mílovými kroky blíží k obhajobě trofeje. Po 29 kolech má před druhým Manchesterem náskok patnácti bodů.

Reklama

Související témata: