Hlavní obsah

Baroš má pochroumaný kotník a čeká na diagnózu

Český fotbalový útočník Milan Baroš zatím neví, jak vážné je zranění pravého kotníku, které utrpěl v úterním pohárovém utkání Aston Villy proti Manchesteru City. Baroš ve středu podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí a ještě večer nebo ve čtvrtek dopoledne by měl znát přesnou diagnózu a přibližnou délku léčení.

Článek

"Zatím jsem o berlích, kotník je nateklý a musím mít absolutní klid. Pevně doufám, že to zranění nebude moc vážné. Snad je to jen výron a vazy poškozené nebudou," uvedl Baroš. "Ale teď fakt nemůžu nic předjímat," dodal bývalý ostravský kanonýr.

S poraněným kotníkem pravé nohy laboroval čtyřiadvacetiletý hráč už před třemi lety, když si ještě v Liverpoolu zlomil nohu a pak půl roku absentoval. "Věřím, že teď to tak zlé nebude a na hřiště se vrátím co možná nejdříve," podotkl reprezentační útočník. Zatím nechce ani slyšet o tom, že by mohla být ohrožena jeho účast na červnovém mistrovství světa v Německu.

Baroš doplatil na souboj s Richardsem

Baroš se zranil ve 38. minutě úterního zápasu s Manchesterem City, v němž doplatil na souboj s bekem Richardsem. "Ale on mě nefauloval. Byla to smůla, skluzem mi vypíchl míč a pak mi přilehl nohu. Hned jsem tušil, že bude zle," komentoval Baroš smolný okamžik.

Reprezentačního kouče Karla Brücknera teď stíhá jedna zlá zpráva za druhou. Až pět týdnů mimo hru bude ofenzivní záložník Vladimír Šmicer z Bordeaux, kterého trápí kolenní šlacha. Kvůli svalovým zraněním nehrají ani opory Ajaxu Amsterodam Tomáš Galásek se Zdeňkem Grygerou, stejně jako záložník Dortmundu Tomáš Rosický. Zraněné lýtko zase trápí beka Spartaku Moskva Martina Jiránka a po operaci kolenních vazů se k tréninku postupně teprve začínají vracet útočníci Jan Koller s Vratislavem Lokvencem.

Reklama