Hlavní obsah

Fotbalový útočník Došek bude hostovat v Artmedii

Bratislava

Úřadující slovenský šampión Artmedia Bratislava, který zazářil v Lize mistrů, bude dalším působištěm útočníka Tomáše Doška. Sedmadvacetiletý hráč působil naposledy v Rapidu Vídeň, ale podzimní část sezóny strávil bez angažmá, když se zotavoval po operaci Achillovy šlachy. Bývalý útočník Plzně a pražské Slavie bude v Artmedii hostovat v jarní části sezóny.

Článek

Uvedl to internetový server pravda.sk. "Je to kvalitní fotbalista, který se vrací do vrcholné formy po vážném zranění," uvedl manažer klubu Petr Kašpar. Došek do Artmedie přichází jako amatér, protože přestupní termín pro profesionály skončil 15. února.

Bývalý hráč jednadvacítky a trojnásobný český reprezentant v lednu uvažoval o tom, že se vrátí do Plzně, svého mateřského klubu, ale nakonec se rozhodl pro zahraniční angažmá. Nejprve se zdálo, že skončí v druholigovém německé Siegenu, kde působí jeho bratr Lukáš, ovšem nakonec si vybral Slovensko.

Došek tak rozšíří českou kolonii v Artmedii, kde už působí Aleš Urbánek, Daniel Tchuř a Lukáš Hartig. V bratislavském klubu by měl nahradit Branislava Obžeru, kterého si do Saturnu Moskevská oblast nedávno odvedl bývalý kouč Artmedie Vladimír Weiss. "Věříme, že nám jeho (Doškovy) zkušenosti pomůžou hlavně v ofenzivě a bude adekvátní náhradou," uvedl Kašpar.

Reklama

Související témata: