Hlavní obsah

Schweinsteigera prý vyslýchala policie kvůli korupci ve fotbale

BERLÍN

Záložník Bayernu Mnichov a německé reprezentace Bastian Schweinsteiger byl prý u výslechu v rámci vyšetřování nové korupční aféry v německém fotbale. Uvedl to mnichovský list tz. Spolu se Schweinsteigerem si prý policie předvolala také Quida Lanzaata a Paula Agostina z druholigového Mnichova 1860. Oficiálně tyto informace nikdo nepotvrdil.

Článek

Mnichovské státní zastupitelství ve středu uvedlo, že studuje zprávy z médií, podle kterých se několik prvoligových hráčů a jeden reprezentant zapletl do ovlivňování zápasů. Na zprávy tisku dnes reagovalo prohlášením, že "nikdo nebyl obviněn, zatčen ani předvolán".

"Jednoduše to není pravda," řekl agentuře Reuters mluvčí prokuratury. Zástupci obou mnichovských klubů odmítli zprávu komentovat.

Minulý týden byli na základě výsledků vyšetřování frankfurtské prokuratury, která se zabývala ovlivňováním zápasů v druhé a regionální lize, zatčeni čtyři lidé. Korupce se týkala nejméně pěti zápasů. Hráčům prý byly nabízeny úplatky v řádech stovek eur za manipulaci utkání, nejméně jeden z nich prý peníze přijal.

Nový skandál se rozhořel tři měsíce před mistrovství světa v Německu. Fotbalový svaz po zatýkání v minulém týdnu uvedl, že tyto případy nejsou tak závažná jako loňská aféra rozhodčího Roberta Hoyzera, protože do něj nejsou zapleteni žádní sudí a netýká se nejvyšší soutěže. Pokud by se potvrdily informace listu tz, získala by však aféra zcela jiný rozměr.

Reklama

Související témata: